„RAZBOINICUL ” TRAIAN BASESCU,MAREA NEAGRA SI „STOMACUL MOALE!”

17 mai

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri că Marea Neagră a devenit partea cea mai sensibilă în regiune, catalogând-o drept „stomacul moale”.

 

„În opinia noastră, Marea Neagră a devenit acum partea cea mai sensibilă în regiune, este vulnerabilitatea cea mai mare pe care o avem. Este, dacă vreți, stomacul moale”, a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni, după convorbirile cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Potrivit președintelui, „Crimeea este un nou punct care trebuie compensat”.

„Am enumerat toate conflictele înghețate, Nagorno Karabah, Osetia de Sud, Transnistria, Abhazia și acum un nou punct — Crimeea — care trebuie compensat. Exact acestea sunt elementele pe care le avem în vedere atunci când eu, spre exemplu, ca președinte al României, în discuțiile cu secretarul general NATO, am subliniat necesitatea consolidării flancului estic al Alianței, aducând ca argument și dezechilibrul strategic creat în Marea Neagră”, a subliniat Băsescu.

Șeful statului a precizat că problema consolidării flancului estic s-a pus imediat ce Federația Rusă a început operațiunile de preluare a Crimeei.

„Știți foarte bine că navele americane, avioanele canadiene, avioanele americane, suplimentarea trupelor terestre americane s-au făcut imediat în acest proces de consolidare și de încercare de a restabili echilibrele strategice pe flancul de est al Alianței. Deci, la asta m-am referit când am spus că trebuie reechilibrate capacitățile militare la Marea Neagră”, a arătat președintele Băsescu.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: