DEMISUL PENAL AL ROMANIEI A EVITAT O INTALNIRE CU PREMIERUL VICTOR PONTA DECLINAND INVITATIA BISERICII CATOLICE DE A PARTICIPA LA SLUJBA DE BEATIFICARE A EPISCOPULUI ANTON DURKOVICI ,MORT DE FOAME IN TEMNITELE COMUNISTE!

18 mai

ponta base

Președintele Traian Băsescu îl evită pe premierul Victor Ponta și a declinat invitația Bisericii Catolice de a participa la slujba de beatificare a episcopului Anton Durcovici, eveniment la care premierul și-a anunțat prezența.

Deși invitat, Traian Băsescu a transmis doar un mesaj. La Iași, va ajunge mâine Traian Băsescu, deci este foarte clar că gestul său de a nu participa la liturghia de beatificare a episcopului Anton Durcovici este unul de evitare a întâlnirii cu Victor Ponta.

La slujbă este prezent și prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis sâmbătă, 17 mai a.c., un mesaj cu prilejul Sfintei Liturghii de beatificare a episcopului Anton Durcovici, teolog și martir al Bisericii Catolice din România.

Vă prezentăm textul mesajului transmis de președinte:

„Doresc să vă mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați adresat-o de a participa la această Sfântă Liturghie de beatificare a episcopului Anton Durcovici, personalitate teologică de prim-rang și martir al Bisericii Catolice din România. În 2013, Biserica Romano-Catolică a avut marea bucurie de a găzdui la București ceremonia de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika în prezența credincioșilor și a Eminenței Sale Cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților de la Vatican. Aceste două evenimente majore pentru întreaga Biserică Catolică ne aduc în atenție două exemple extraordinare de umanitate și credință, două personalități teologice și istorice unite prin aceeași vocație a mărturisii credinței cu prețul propriei vieți.

Evoc cu adâncă emoție și cu admirație viața episcopului martir Anton Durcovici, care a slujit în mijlocul comunității romano-catolice din Iași într-o perioadă dificilă din istoria României și care, prin puterea credinței în misiunea sa apostolică, dar și în vocația de martor al valorilor care ne definesc umanitatea, a ales calea sacrificiului personal. Ceea ce ne impresionează și ne inspiră atunci când reflectăm la cei care își dăruiesc viața slujirii aproapelui, este enorma lor disponibilitate de a sacrifica totul pentru a face ca adevărul să triumfe, pentru ca speranța să fie călăuzitoarea tuturor acțiunilor noastre, pentru binele comun. Episcopul Anton Durcovici a acceptat înalta demnitate episcopală fiind conștient de răspunderea față de oameni într-o epocă istorică marcată de război, și, apoi, de dictatura comunistă. Misiunea pastorală în mijlocul credincioșilor a căpătat, prin dăruirea episcopului Durcovici, expresia unei profunde solidarități cu semenii, atât în libertate, cât și în anii grei din închisorile comuniste.

Episcopul martir Anton Durcovici a fost un înalt prelat al Bisericii Catolice, dar și un simbol de mărturisire pentru întreaga lume creștină. Suntem datori să reflectăm, mai ales în această zi de cinstire pe care i-o consacră Biserica, la importanța valorilor creștine în societate. Avem nevoie, mai ales în contextul social și politic marcat de tensiuni, să redescoperim cultura solidarității, a curajului, a sincerității și fidelității față de lucrurile importante pe care trebuie să le atingem împreună.

Fie ca memoria episcopului Anton Durcovici și prețuirea pe care i-o arată astăzi întreaga Biserică Catolică să rămână un reper pentru dumneavoastră, credincioșii Episcopiei romano-catolice a Iașilor, și pentru toți cei prezenți la Liturghia beatificării unuia dintre marii săi slujitori și mărturisitori.”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.