PRIM -VICEPRESEDINTELE PD-L CATALIN PREDOIU CONSIDERA CA PARTIDUL ESTE SUPUS UNUI „RAZBOI PSIHOLOGIC DUS CU PREZENTAREA DE SONDAJE FALSE!”

19 mai

predoiu 1_rsz

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că partidul este supus unui “război psihologic dus cu prezentarea de sondaje false” de către celelalte formațiuni politice înscrise în alegerile europarlamentare.

“Acest fapt, deși necinstit, nu ne îngrijorează. Structurile noastre sunt puternice în prezent. Partidul este mobilizat. Veți vedea că pe 26 mai, în mod consacrat, PDL va fi principalul partid de dreapta pe scena politică românească”, a afimat prim-vicepreședintele PDL, într-o conferință de presă desfășurată, duminică, în localitatea vrânceană Păunești.

În context, Cătălin Predoiu a subliniat faptul că PDL va înregistra în scrutinul europarlamentar din 25 mai un scor care va depăși chiar 19 la sută, creditat de un sondaj realizat înaintea campaniei electorale de Partidul Popular European, din familia căruia face parte și care avea tot interesul să știe cu exactitate pe ce se poate baza în viitor.

“Era 19 la sută, dar tendința era de creștere. Deci dacă noi am abordat campania în creștere nu pot decât să mă aștept la mai sus de 19 la sută”, a precizat prim-vicepreședintele PDL.

Întrebat dacă va renunța la a mai fi candidatul PDL la prezidențiale dacă partidul nu va obține rezultatele propuse în alegerile europarlamentare, Cătălin Predoiu a spus că “nu este o chestiune în care dispui după propria opțiune, luată după bunul plac ori circumstanțe arbitrare, așa cum se arată dispus Crin Antonescu”.

“Nu am venit în PDL cu această candidatură în buzunar de acasă. Este o nominalizare făcută în urma unui proces serios, intern, de alegeri la care au participat aproape 200.000 de colegi din PDL. Prin urmare nu este o chestiune la care să dispun după bunul meu plac. Eu sunt convins, însă, așa cum v-am spus că pe 25 mai PDL va fi principala forță politică consacrată de alegerile parlamentare”, a menționat Predoiu.

Pe această bază, a mai completat el, PDL “va reorganiza dezordinea provocată pe partea dreaptă a eșichierului politic, va construi o platformă solidă în interesul României pe bază de proiect viabil”.

“Spun asta ca să înțeleagă și domnul Antonescu că nu este vorba de scaune și nici de cărți de vizită cu inscripții prezidențiale. Aici este vorba de un viitor care să fie oferit românilor. Nu dorim să repetăm greșeala făcută de domnul Antonescu cu USL. Adică doar un proiect cu antetul anti, fără perspective pentru români, fără obiective concrete realizabile. Nu vrem un proiect care s-a făcut praf în doi ani. Obiectivele au fost anti PDL, anti Băsescu, dar nimic nu a fost realist, solid pentru construcția unei altfel de societate în România. Acesta a și fost principalul motiv pentru care au eșuat. În fond, s-au bătut pe scaune, inscripții, pe cărți de vizită și avantaje personale. Noi privim lucrurile serios și nu le luăm problemele României așa de ușor, în balon, cum le ia Crin Antonescu”, a subliniat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL a evitat, însă, să vorbească despre cum va reacționa în condițiile în care, o dreaptă unită după europarlamentare, ar desemna-o pe Elena Udrea candidat la prezidențiale.

“Nu este un subiect preocupant pentru agenda mea și a PDL, o persoană ori alta. Ceea ce ne preocupă sunt soluțiile pentru români. Aceasta este diferența între noua politică făcută de PDL și politicile făcute de celelalte partide, inclusive din spectrul politic de dreapta. Noi nu vizăm scaune pentru persoane. Nici politici în funcție de persoane. Facem politici în funcție de problemele concrete ale românilor. Avem o construcție serioasă și încredere în soluțiile pe care l-am oferit, în care pilonii principali sunt consolidarea integrării euroatlantice, locuri de muncă mai multe, investiții mai multe, o justiție independentă. Ceea ce venim noi să oferim în acest moment este un proiect coerent de integrare mai profundă a României în Uniunea Europeană care să însemne și avantaje pentru români: fonduri europene și investiții. Garanție privind reușita proiectului nostru este și faptul că avem o listă de candidați pentru europarlamentare care au făcut ceva în viața lor, dar și în politica românească și europeană”, a ținut să precizeze Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL a reiterat aceste opinii și în cadrul întâlnirilor electorale avute duminică cu alegătorii din județul Vrancea, în Piața Unirii și Piața Agroalimentară din Focșani, Târgul de duminică din Păunești, cu locuitori din comunele Vidra și Ciorăști.

Au mai fost prezenți la aceste evenimente electorale organizate de PDL europarlamentarii Theodor Stolojan și Traian Ungureanu.

Agerpres.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: