JUDECATORUL CCR TONI GREBLA EVOCA POSIBILITATEA SUSPENDARII LUI TRAIAN BASESCU!

22 mai

Toni Grebla. MARIUS DUMBRAVEANU / ZIUA NEWS

Judecatorul constitutional Toni Grebla a declarat ca CCR are atributii prin care sa lamureasca comportamentul unor demnitari in exercitarii mandatului, dar ca in cazul in care s-ar savarsi incalcari ale Constitutiei sunt prevazute sanctiuni clare in Constitutie – in cazul presedintelui procedura suspendarii din functie.

Curtea Constitutionala nu are atribuţii de a lămuri comportamentul unor demnitari în exerciţiul mandatului. In situaia în care se constată că un demnitar încalcă prevederile constitutionale fie el şi presedintele Romaniei este procedura prevazuta în Constitutie şi anume declansarea proceduri de supendare a preşedintelui. CCR nu are atribuţii de a verifica ante factum comportamentul constitutional al unor demnitari.“, a declarat judecatorul Toni Grebla la incheierea sedintei de azi a Curtii Constitutionale in care s-a decis cuunanimitate ca nu exista nici un conflct constitutional intre puterile statului la sesizarea premierului ca presedintele s-a implicat in campanie.

“In situatia in care se va aprecia ca a fost incalcata Constitutia atunci se declanseaza procedura prevazuta de Constitutie. Drept urmare din acest punct de vedere sesizarea premerului apare ca neavand corespondent in atributiile si competentele CCR”, a mai spus Toni Grebla.

Mai pe romanescte… judecatorul CCR sustine ca presedintele a incalcat Constitutia prin comportamentul sau de a promova si indemna la votarea unui partid politic, dar nu CCR e competenta sa inceapa procedura ci Parlamentul.

Constitutional Parlamentul printr-o hotarare ia decizia pe care o transmite CCR care abia atunci se poate pronunta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: