BEC: FINAL DE CAMPANIE.CEI PESTE 50 DE CANDIDATI INSCRISI IN CURSA ELECTORALA PENTRU OCUPAREA CELOR OPT POSTURI DE PARLAMENTARI RAMASE VACANTE SE VOR INFRUNTA LA ALEGERILE PARTIALE PENTRU PARLAMENT!

23 mai

Cei peste 50 de candidați, înscriși în cursa electorală pentru ocuparea celor opt posturi de parlamentari rămase vacante, au încercat, în cele 15 zile de campanie, să convingă alegătorii că merită să-i reprezinte în Parlament.

 

Campania electorală pentru alegerile parlamentare parțiale se încheie sâmbătă, la ora 7,00.

În confruntarea electorală au intrat 52 de candidați din partea Alianței electorale PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, FC, PP-DD, PNȚCD, UDMR și PRM.

*** Alegeri parlamentare parțiale în două colegii din Capitală
În Circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București, Colegiul uninominal nr. 7 Senat, postul a rămas vacant în urma demisiei lui Victor Ciorbea. În cursa pentru postul de senator s-au înscris Adriana Săftoiu (PDL), Alfred Laurențiu Antonio Mihai (PSD-UNPR-PC), Andrei Gheorghe Creci (PNL), Cristian Ilie (PMP), Nicolae Calotă (PP-DD), Traian Popa (PNȚCD).

La Circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București, Colegiul uninominal nr. 8 Senat, unde postul de senator a rămas vacant în urma demisiei conservatorului Dan Voiculescu, candidează Petru Luhan (PDL), Aurel Rădan (FC), Ilie Năstase (PSD-UNPR-PC), Cristina Pastramă (PNL), Ruxandra Dragomir (PMP), Gheorghe Chiran (PP-DD), Iulian Crăciun (PNȚCD).

*** Și în Ilfov un colegiu vacant va fi ocupat duminică
Circumscripția electorală nr. 25, județul Ilfov, Colegiul uninominal nr. 4 Camera Deputaților, organizează alegeri pentru postul care a aparținut deputatului PNL Eduard Hellvig, care a plecat europarlamentar. Aici și-au anunțat candidatura Vasile Dumitru (PDL), Andrei-Octavian Ciozvarda—Diaconescu (FC), Gabriela Szabo (PSD-UNPR-PC), Andrei Daniel Gheorghe (PNL), Simion Dumitru (PMP), Ion Rogoveanu (PP-DD), Michael Heimann (PRM).
Pentru alegerile din acest colegiu au fost organizate 57 de secții de votare în 10 localități.

*** Opt candidați pentru fotoliul de deputat în județul Galați
Opt candidați reprezentând șapte partide și o alianță politică s-au înscris în cursa electorală pentru obținerea unui mandat de deputat în Colegiul 9 din Galați.
Laura Marin (PSD) reprezintă Alianța PSD-UNPR-PC, are 45 de ani, este cadru didactic și șeful IȘJ Galați. Monica Dascălu (Partidul Poporului — Dan Diaconescu) are 38 de ani, este cadru didactic și consilier municipal. Angela Daniela Hâncu (Partidul Forța Civică) are 35 de ani și este de profesie jurist. Sorin Dănăilă (PNL) are 45 de ani și este economist de profesie. Nicușor Iulian Aramă (PMP) are 47 de ani, este inginer și prim-vicepreședinte al PMP Galați. Doruleț Nelu Resmeriță (PDL) are 47 de ani, este inginer și președintele PDL Galați. El candidează simultan și la europarlamentare. Gheorghe Eugen Stamate (PNȚCD) are 38 de ani, este economist și președinte PNȚCD Galați. Și el candidează și pentru PE. Sebastian-Aurelian Constantin (PRM) este consilier juridic la o firmă din sectorul 1.
Mandatul de deputat în Colegiul nr. 9 a devenit vacant în iunie 2013, după ce instanțele au admis raportul de evaluare al ANI cu privire la incompatibilitatea în care s-a aflat fostul deputat PSD Aurel Nechita. Este pentru a doua oară când mandatul de deputat în Colegiul 9 a fost vacantat, după ce se mai întâmplase asta și în 2012, când deputatul PDL Mihai Boldea a fost arestat.
Duminică sunt așteptați la urne, pentru a vota în acest colegiu, 66.000 de alegători, din cartierele Aurel Vlaicu, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B și C și Micro 40, fiind organizate 44 secții de votare.


*** Scrutin pentru Parlament și în Colegiul Hațeg (Hunedoara)
Patru candidați își dispută locul de deputat rămas vacant în Colegiul Hațeg-Ținutul Pădurenilor, potrivit datelor Biroului Electoral Județean Hunedoara.
Candidații fac parte din diferite categorii profesionale, unul dintre ei fiind primar al unei comune, un altul a îndeplinit funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, iar ceilalți sunt administratori sau directori generali de firme.
Alianța Electorală PSD-UNPR-PC îl propune votului alegătorilor pe Sorin Petru Marica (PSD), 51 ani, acesta fiind, de 14 ani, primarul comunei Sălașu de Sus.
PDL propusese inițial să intre în cursa electorală pe Ioan Ciolea, 45 de ani, administratorul unei firme din comuna Pui și consilier local. Cu numai cinci zile înainte de scrutinul electoral programat pentru duminică, acesta s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP) și a anunțat că nu va mai candida pentru mandatul de deputat în Colegiul 3 Hațeg — Ținutul Pădurenilor.
Candidatul PNL este fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Sorin Dumitru Ștefoni, în vârstă de 47 ani. El este cunoscut în zonă ca fost primar al comunei Densuș, pe care a condus-o timp de 16 ani.
Partidul Mișcarea Populară (PMP) l-a înscris în cursa electorală pe Radu Mihai Cristescu, 46 de ani, inginer, directorul unei firme, iar Partidul Poporului — Dan Diaconescu (PP-DD) îl propune candidat pe Marian Muntean, 45 ani, managerul unei companii de transport din Deva.
Colegiul 3 Hațeg — Ținutul Pădurenilor numără 52.440 de alegători, cei mai mulți fiind în orașele Călan (11.342) și Hațeg (9.338), iar cei mai puțini în comuna Bunila, din Ținutul Pădurenilor (308 persoane cu drept de vot).
Postul de deputat în Colegiul Hațeg-Ținutul Pădurenilor, în județul Hunedoara, a fost declarat vacant pe 7 mai 2013, după ce fostul parlamentar Dan Radu Rușanu a fost ales președinte al Autorității pentru Supraveghere Financiară, pe 24 aprilie 2013.

*** Dan Diaconescu vrea un loc de deputat la Satu Mare
Aproape 66.000 de alegători din Colegiul 2 Satu Mare sunt așteptați duminică la urne pentru a-și desemna reprezentantul în Camera Deputaților, postul fiind vacant din decembrie 2013, când Ovidiu Silaghi a devenit europarlamentar.
Potrivit datelor Biroului Electoral Județean, sunt așteptați la urne 65.977 de alegători din Colegiul 2, acesta cuprinzând aproximativ jumătate din municipiul Satu Mare și mai multe comune de pe Valea Someșului.
Colegiul 2 a rămas vacant după validarea lui Ovidiu Silaghi membru în Parlamentul European. Silaghi a renunțat la postul de deputat în 3 septembrie 2013, în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Bușoi. Silaghi va candida, din nou, pentru postul de deputat. Și-au depus candidaturile Nagy Szabolcs — UDMR, Laura Bota — PMP, Ileana Blidar — PDL, Sergiu Băbășan — FC, Ovidiu Silaghi — Alianța PSD-UNPR-PC și Dan Diaconescu — PP-DD.

*** Ministrul Mihnea Costoiu candidează pentru o funcție de senator de Gorj
Peste 153.000 de gorjeni sunt așteptați pe 25 mai la urne pentru a-l desemna pe cel care va ocupa postul vacant din Colegiul 2 Senat, șapte candidați ai principalelor partide politice din județ depunându-și candidaturile.
Cei șapte candidați sunt: Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, din partea Alianței PSD-UNPR-PC; primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, din partea PDL; primarul orașului Târgu-Cărbunești, Mihai Maziliu, din partea PNL; Ion Fugaru, fost viceprimar al orașului Târgu-Cărbunești, din partea PMP; Ion Săvoiu, președinte al Forței Civice Gorj; Simona Man, președintele PP-DD, și președintele PNȚCD Gorj, Matei Catrinoiu.
Postul de senator a rămas vacant după ce fostul senator social-democrat Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituțională a României.
Pentru aceste alegeri vor fi organizate 173 de secții de votare, iar numărul alegătorilor este de 153.040, dintre care 54.086 în mediul urban și 98.954 în mediul rural.

*** Fostul ministru Daniel Funeriu candidează în Colegiul 3 Timișoara
În județul Timiș au loc duminică alegeri parțiale pentru Camera Deputaților în Colegiul 3 Timișoara, pe locul rămas vacant după retragerea Mariei Grapini și înscrierea ei pe listele de la europarlamentare.
La alegeri sunt așteptați pentru Colegiul 3 Timișoara 71.000 de alegători, în 52 de secții de vot.

Pentru Colegiul 3 Timișoara se prezintă în fața alegătorilor șapte candidați: medicul Florin Bîrsășteanu, director al Spitalului Județean Timișoara (PSD), fostul pilot de aviație Mircea Burghină (FC), inginerul IT Viorel Coifan, fost deputat și director al Institutului Național de Administrație în Cabinetul Tăriceanu (PNL), fostul ministru al Educației Daniel Funeriu (PMP), farmacistul Ciprian Mihok, președinte al PNȚCD Timișoara, omul de afaceri Balint Petrescu (PDL) și consilierul județean Florian Zanfir (PP-DD).

*** Date tehnice privind alegerile parlamentare parțiale
Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit că este interzisă intrarea în cabina de vot cu dispozitive care pot capta imagini, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în interiorul cabinei, părăsirea localului secției de votare cu buletine de vot de către alegători.
Potrivit BEC, neștiința de carte nu constituie motiv pentru a intra însoțit un alegător în cabina de vot, iar membrii birourilor electorale, persoanele acreditate, candidații, primarii, viceprimarii și consilierii locali nu pot însoți alegătorii în cabine.
Totodată, nu pot fi instalate echipamente de înregistrare audio și video în interiorul secțiilor de votare, este permisă preluarea de imagini și sunet, în vederea informării opiniei publice, exclusiv de către reprezentanții acreditați ai presei scrise, radioului și televiziunilor, limitată în timp de necesitatea asigurării ordinii și corectitudinii procesului de votare.
În cazul suspendării votării, președintele biroului electoral al secției de votare are obligația de a anunța de îndată biroul electoral de circumscripție, telefonic sau prin alte mijloace.
„Imediat după încheierea votării, președintele biroului electoral al secției de votare, în prezența membrilor biroului respectiv, are obligația să adune toate ștampilele cu mențiunea „VOTAT” existente în secția de votare și să le introducă într-un plic pe care îl lipește, îl semnează și îl ștampilează cu ștampila de control a secției de votare”, precizează BEC.
Votul este nul în următoarele cazuri, potrivit deciziei BEC pentru alegerile parlamentare parțiale: în cazul în care pe buletinul de vot nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare; în cazul în care a fost utilizat un buletin de vot de alt model decât cel legal aprobat sau un buletin de vot fals; în cazul în care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere ale buletinului de vot sau în afara acestora. Voturile nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.
De asemenea, votul este valabil exprimat în următoarele cazuri: în cazul în care ștampila cu mențiunea „VOTAT” a fost aplicată în interiorul unui patrulater înscris pe buletinul de vot; în cazul în care ștampila cu mențiunea „VOTAT” nu a fost aplicată conform lit. a), dar totuși atinge oricare dintre limitele unui singur patrulater înscris pe buletinul de vot; în cazul în care ștampila a fost aplicată conform lit. a) sau b), însă tușul s-a imprimat și pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”; în situația în care ștampila a fost aplicată de mai multe ori în același patrulater sau atât într-un patrulater, cât și în afara oricărui alt patrulater.
Sunt considerate voturi albe buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”, iar voturile albe nu intră în calculul voturilor valabil exprimate, mai precizează sursa citată.

*** BEC informează asupra prezenței la vot la orele 12,00, 15,00, 18,00, 21,00 și 23,00
Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile parlamentare parțiale a stabilit programul de monitorizare și de informare a opiniei publice și a presei asupra prezenței la vot la alegerile parțiale pentru Camera Deputaților și Senat din 25 mai, orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității fiind 12,00, 15,00, 18,00, 21,00 și 23,00.
Potrivit BEC, orele de referință sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00, 21,00, iar orele până la care secțiile de votare vor transmite informații la Biroul Electoral Central sunt 10,30, 13,30, 16,30, 19,30, 21,30.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: