SLUGA „LICURICIULUI CEL MARE”,TRAIAN BASESCU L-O PRIMIT DUMINICA, IN VIZITA PRIVATA PE SENATORUL AMERICAN BOB CORKER!

25 mai

Președintele Traian Băsescu l-a primit duminică, la Palatul Cotroceni, pe Bob Corker, membru al Grupului republican în Comitetul pentru Afaceri Externe al Senatului Statelor Unite ale Americii, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale transmis AGERPRES.

 

În cadrul convorbirilor a fost evidențiat nivelul remarcabil al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii și intenția celor două state de a consolida Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite ale Americii.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii despre evoluțiile regionale, alegerile prezidențiale în curs de desfășurare din Ucraina, implicațiile diferendului dintre Federația Rusă și Ucraina cu privire la securitatea energetică a Europei, impactul regimului de sancțiuni internaționale asupra Federației Ruse, rolul organizațiilor economice internaționale în procesul de reformă a Ucrainei și perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Președintele Traian Băsescu a apreciat rolul Uniunii Europene, al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și al SUA în procesul de stabilizare a Ucrainei, remarcând și necesitatea susținerii eforturilor acestei țări în acțiunile de reformă internă, în special în domeniul combaterii corupției. În acest context, Traian Băsescu a reiterat obiectivul creșterii rolului NATO în regiunea Mării Negre și necesitatea menținerii politicii „porților deschise” pentru statele aspirante din bazinul Mării Negre și zona Balcanilor de Vest.

Pe agenda discuțiilor dintre președintele Traian Băsescu și senatorul Bob Corker s-a aflat și situația din Orientul Mijlociu, cu accent pe evoluțiile din Republica Arabă Siriană și Republica Islamică Iran.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: