FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE II RASUCESTE CUTITUL IN RANA LUI TRAIAN BASESCU CU „TEORIA LICURICIULUI”,CARE L-O LASAT DIN BRATE!

1 iun.

adrian nastase

Eșecul partidului susținut de Traian Băsescu, Partidul Mișcarea Populară, i-a dat prilejul fostului premier Adrian Năstase să răsucească cuțitul în rana provocată de rezultatele dezastruoase.

”Tema “licuriciului” a fost lansată – spun jurnaliștii – de către Traian Băsescu, pentru a defini opțiunea sa exclusivă pentru Statele Unite, în politica externă.

Această temă a fost preluată, recent, și în politica internă, de către PMP, partid pentru care Băsescu a devenit marele “licurici”, patrimoniul ideilor sale devenind ideologia noului partid. Liderii PMP au declarat că vor să ducă mai departe “viziunea lui Traian Băsescu”. Sigur, s-ar putea răspunde, simplu, că ar fi bine să o trimită cât mai departe de noi. Dar se pune o întrebare fundamentală – a avut, vreodată, Traian Băsescu “viziune”? Eu nu am elemente să cred acest lucru. Poate că a avut “viziuni”.

Săptămânile trecute, într-o dezbatere televizată, “intelectualul lui Băsescu”, Cristian Preda, i-a reproșat lui Cătălin Ivan că a participat, anul trecut, la Bruxelles, alături de mine, la instalarea unui bust al lui Titulescu – donat Parlamentului European. De fapt, Fundația Europeană Titulescu reușea, în acest fel, să marcheze “prezența” lui Nicolae Titulescu și în “capitala” Europei, după ce organizase, în ultimele două decenii, acțiuni similare la Geneva, la Berna, la Strasbourg, la Atena, la Paris, la Bratislava și în alte metropole europene.

Promotorul ideilor “cinice” în PMP, traseistul șef, Cristian Preda, dorește, probabil, să toarne în bronz “viziunea” lui Băsescu și să o instaleze la Bruxelles, în locul statuii lui Titulescu.

PMP promovează “schimbarea în bine” a României (parcă am mai auzit sloganul ăsta!). Probabil însă că ei doresc “schimbarea la loc” a României. Probabil că ei doresc să ducă România înapoi la politica de tăiere a salariilor și pensiilor, la izolare internațională, la manipularea justiției pentru scopuri politice. În zece ani, nici măcar un singur obiectiv extern nu a putut fi realizat. România se chinuie să obțină un sfert de măsură, în acest an, pentru intrarea în Spațiul Schengen, după eșecul din 2010-2011.

Viziune nu înseamnă povești cu Albă ca Zăpada, nici vânătoare de vrăjitoare, nici măcar broaște cu ochi bulbucați care să caute gaura șarpelui”, susține Adrian Năstase, în editorialul său din Jurnalul.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: