SCARBA EUROPEANA FATA DE TRADAREA LA ROMANI. FOSTUL PRESEDINTE AL GRUPULUI PPE,JOSEPH DAUL,DIPLOMAT LE-A MULTUMIT „TRADATORILOR PNL PENTRU CA AU ADERAT LA GRUPUL PPE,APECIIND CA ACESTIA IMREUNA CU PMP,LUI BASESCU,I-AU FACUT UN ” FRUMOS CADOU!”

4 iun.

Fostul președinte al grupului europarlamentar PPE, Joseph Daul, le-a mulțumit miercuri europarlamentarilor români – PNL și PMP – care au aderat la grupul popularilor europeni, apreciind că aceștia i-au făcut un ”frumos cadou”.

 

„Aș vrea să le spun colegilor din România că le mulțumesc pentru frumosul cadou primit în această dimineață. Forțele de centru-dreapta s-au unit. (…) Cei șase noi deputați liberali care ne stau alături, împreună cu cei doi de la Partidul Mișcarea Populară, fac parte dintr-o dreaptă unită”, a declarat Daul într-o conferință de presă comună cu noul președinte al PPE, Manfred Weber, susținută la Parlamentul European.

Potrivit acestuia, noii eurodeputați s-au alăturat unei echipe închegate. „Este într-adevăr un cadou frumos pentru un președinte care își încheie mandatul”, a completat el.

„Mă bucur că avem noi colegi, asta înseamnă un grup mai puternic”, a arătat la rândul său președintele grupului PPE din PE, Manfred Weber.

El a subliniat, în conferința de presă, că PPE rămâne cel mai puternic grup din Parlamentul European, cu 221 de europarlamentari, care au fost confirmați în urma alegerilor europarlamentare din luna mai a acestui an.

„Și dorim ca PPE să rămână un grup puternic în cadrul Uniunii Europene și Parlamentului European”, a completat el, adăugând că popularii europeni vor continua să militeze pentru democrație și pentru o politică modernă în Uniune, fiind totodată împotriva formațiunilor cu tentă extremistă. „Pentru noi este clar că nu vom coopera cu partidele de extremă dreaptă sau stângă”, a arătat Weber, care a pledat pentru constituirea unei majorități proeuropene.

Manfred Weber a dorit să sublinieze că Jean Claude Juncker va fi candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, exprimându-și convingerea că alegerea acestuia va fi un semnal de stabilitate pentru cetățenii europeni.

În urma votului unanim al grupului PPE, membrii PNL și PMP au fost acceptați cu unanimitate de voturi, numărul membrilor delegației României crescând astfel la cincisprezece europarlamentari.

Manfred Weber l-a succedat pe Joseph Daul, care a părăsit Parlamentul European după 15 ani de activitate, din care șapte ani și jumătate ca președinte al grupului PPE.

Europarlamentarul german Manfred Weber (CSU — Uniunea Creștin-Democrată), vicepreședinte al grupului PPE din anul 2004, a fost singurul candidat la ședința de miercuri, fiind validat cu unanimitate de voturi.

Născut în 1972 în Niederhatzkofen, Manfred Weber este licențiat în tehnologie, lucrând ca inginer înainte de a-și începe cariera politica în cadrul CSU Junge Union, în 1989. Din 2003, Weber a activat ca membru al biroului CSU și, înainte de a fi ales europarlamentar, în 2004, a fost membru al parlamentului landului Bavaria.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: