PRIMA IESIRE A LUI TRAIAN BASESCU DUPA SCANDALUL DE SANTAJ: „CU OCAZIA ANIVERSARII A 150 DE ANI DE LA INFIINTARE,PRESEDINTELE CURTII DE CONTURI,PRECUM SI ALTI REPREZENTANTI AI INSTITUTIEI AU FOST DECORATI!”

5 iun.

Președintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, precum și alți reprezentanți ai instituției, au fost decoraţi de președintele Traian Băsescu, joi, la Palatul Cotroceni, la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Curtea de Conturi a fost un „veghetor” al utilizării corecte a banului public, dar este important să sugereze şi soluţii de îmbunătăţire a normelor de utilizare a acestuia, a declarat Băsescu, după decorarea preşedintelui Curţii, Nicolae Văcăroiu.

Băsescu l-a decorat pe Nicolae Văcăroiu, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi a României, scrie Mediafax

Decorarea lui Văcăroiu a fost propusă de preşedinte,”pentru excelenţa, recunoscută la nivel internaţional, de care a dat dovadă în coordonarea actului de control, contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului”.

„Trebuie să recunoaştem, nu a avut o continuitate absolută (Curtea de Conturi, nr), dar într-o formă sau alta, controlul asupra utilizării banului public a existat”, a spus Traian Băsescu, adăugând: „Curtea de Conturi este unul din pilonii statului român şi istoria lui începe o dată că statul modern român. Înfiinţată de Alexandru Ioan Cuza, a fost, în timp, un veghetor al utilizării corecte a banului public”.

El a apreciat rezultatele activităţii Curţii de Conturi, care „se văd de multe ori în efortul de recuperare a pagubelor pe care le fac instituţiile în urma rapoartelor Curţi”.

Potrivit preşedintelui Băsescu, una din misiunile Curţii de Conturi, dincolo de cea de a veghea la corecta cheltuire a banului public, este contribuţia pe care această instituţie o poate aduce în îmbunătăţirea legislaţiei prin propunerile care rezultă în urma controalelor.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni, au fost decoraţi mai mulţi membri ai Curţii de Conturi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: