PRESEDINTELE SENATULUI LIBERALUL CALIN POPESCU TARICEANU,A DECLARAT MIERCURI,CA NU L-A INVITAT PE TRAIAN BASESCU LA ANIVERSAREA A 150 DE ANI DE ACTIVITATE A SENATULUI ,PENTRU A NU CREA UN MOMENT PENIBIL,AVAND IN VEDERE CA BASESCU A PLEDAT PENTRU UN PARLAMENT UNICAMERAL,FARA CAMERA SUPERIOARA SENATUL!

11 iun.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, având în vedere că şeful statului a pledat pentru Parlament unicameral.
 
„Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai despre tradiţia Senatului, ci şi despre rolul Senatului în perspectiva următorilor ani”, a explicat Tăriceanu eliminarea din lista de invitaţi a preşedintelui Traian Băsescu. 

Numele preşedintelui Traian Băsescu a fost pur şi simplu tăiat cu pixul de pe lista invitaţilor. 
 

Preşedintele Senatului a mai spus că Senatul va trebui să devină în timp o cameră de reprezentare, mai degrabă, a regiunilor, cu atribuţii clare şi distincte faţă de Camera Deputaţilor.
 
„Cred în continuare, mai ales în cazul unei ţări ca România, în virtuţile sistemului bicameral. Din păcate, preşedintele României, în toată perioada mandatului său, nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa încât, în acest moment festiv, nu cred că prezenţa domniei sale este una oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment”, a mai declarat Tăriceanu. 
 
Preşedintele Senatului a adăugat că ar putea să facă multe consideraţii ironice la adresa preşedintelui, însă nu i s-a părut potrivit să adopte acest limbaj. 
 
Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a protestat, marţi, în plen, faţă de neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu la şedinţa solemnă şi concertul de la Ateneu organizate de Senat cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare, el susţinând că numele preşedintelui ar fi fost tăiat de pe listă.
 
Pe  17 iunie, în sala de plen a Senatului va avea loc o şedinţă jubiliară cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea acestei Camere, iar miercuri, cu ocazia aceluiaşi eveniment, se va desfăşura un concert la Ateneul Român.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: