VARUL LUI VASILE BLAGA,PEDELISTUL SUB ACOPERIRE IN PNL,SORIN FRUNZAVERDE SI „FILOZOFIA SA”DESPRE FUZIUNEA RAPIDA INTRE PNL SI PD-L!

11 iun.

frunza blaga

În ultimele două luni, atitudinea unor lideri PNL cu privire la fuziunea cu PDL s-a modificat treptat. Chiar şi cei mai mari susţinători ai ideii nu au fost de la început atât de grăbiţi cum par în prezent.

Unul dintre aceştia, Sorin Frunzăverde, declara pentru stiripesurse.ro, la începutul lunii aprilie: „Vom reface alianţa PNL-PDL, în primă fază. Dreapta va fi cât de curând unită. Pentru că cele două partide cu adevărat de dreapta din România sunt Partidul Naţional-Liberal şi Partidul Democrat-Liberal.

La două zile după alegerile europarlamentare, la începerea negocierilor între PNL şi PDL, Frunzăverde lua în calcul varianta ca liberalii şi democrat-liberalii să aibă fiecare propriul candidat la preşedinţie. „Am putea merge cu doi candidaţi şi în turul doi să-l votăm pe cel mai bine plasat, dar se prefigurează să mergem cu un singur candidat”, spunea preşedintele CJ Caraş-Severin pe 27 mai.

După negocierile de marţi, varianta unei simple alianţe înainte de prezidenţiale, cu fuziune abia după, şi, implicit, varianta unor candidaţi separaţi au căzut definitiv. Ideea pe care se marşează este fuziunea cât mai rapidă, fără un termen clar stabilit. „Nu a afirmat nimeni că fuziunea trebuie făcută până la 1 august. Eu am afirmat un singur lucru: că această fuziune trebuie făcută cât mai repede posibil. Toate declaraţiile care au fost făcute din momentul în care această comisie a început să funcţioneze au fost la modul următor: fuziunea se va realiza cât de repede posibil. Fără să fi avansat niciun termen, nicio dată”, a declarat marţi Frunzăverde, pentru stiripesurse.ro.

Graba în privinţa fuziunii este interesantă nu numai prin prisma declaraţiilor lui Sorin Frunzăverde din ultimele două luni. Un alt aspect curios este legat de întâlnirea liderilor PNL din Transilvania, de sâmbătă, 7 iunie. Cei aproape 20 de preşedinţi de filiale prezenţi căzuseră de acord că fuziunea ar fi mai potrivită după alegerile prezindeţiale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: