EURACTIV.RUSINEEEE „LIBERALILOR POPULARI”ROMANI,CARE AU TRADAT GRUPUL ALDE SI CARE A DEVENIT MARTI AL TREILEA DRUP POLITIC DIN PARLAMENTUL EUROPEAN,DUPA CE 12 EURODEPUTATI DIN PATRU PARTIDE NATIONALE AU ADERAT LA ALDE!TRADAREA „LIBERALILOR „LUI CRIN „CHUCKY”ANTONESCU VA FI TAXATA!

18 iun.

Grupul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) a devenit marți al treilea cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, după ce 12 eurodeputați din patru partide naționale au aderat la ALDE, relatează EurActiv.

 

Partidele care au aderat marți la grupul liberal sunt ANO (din Cehia, patru eurodeputați), Unión Progreso y Democracia (din Spania, patru eurodeputați), Ciudadanos (din Spania, doi eurodeputați) și Partido da Terra (din Portugalia, doi eurodeputați).

ALDE are în prezent 67 de eurodeputați, la mare diferență de grupurile Partidului Popular European (221 de membri) și Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D, 191 de membri).

La grupul europarlamentar liberal ar urma să adere și naționaliștii flamanzi (N-VA), ceea ce ar aduce numărul total al eurodeputaților ALDE la 71.

Pe poziția a patra în Parlamentul European (PE) se află Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR), cu 63 de mandate.

Pentru a putea fi creat un grup politic în PE este nevoie de cel puțin 25 de eurodeputați din minim șapte state membre ale Uniunii Europene.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: