NAZISTUL CEL BUN KLAUS IOHANNIS ,AMICUL FAMILIEI BASESCU DA O LOVITURA CRUNTA : „TRAIAN BASESCU TREBUIE SA DEMISIONEZE!”

19 iun.

 

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, prezent, joi, la Buzău, a declarat că scandalul în care este implicat Mircea Băsescu și în care apare implicit și numele șefului statului este ”o chestiune ce duce spre siguranța națională”, el adăugând că toate cancelariile lumii sunt cu ochii pe Bucureşti.

Prezent la Buzău, într-o conferință de presă, după o întâlnire electorală internă cu liberalii din județele Vrancea, Tulcea, Buzău, Constanțși Galați, președintele interimar al PNL s-a declarat extrem de îngrijorat de urmările scandalului în care apar numele fratelui lui Traian Băsescu și cel al șefului statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Având în vedere dezvăluirile care au fost făcute ieri (n.r. – miercuri), de o gravitate extraordinară, care implică numele președintelui, le-am spus colegilor că, după părerea mea, avem de-a face cu o situație care nu se mai referă la imaginea unui politician sau al unui membru din familia unui politician, ci este vorba despre o situație extrem de gravă în care apar acuzații care pot duce în zona siguranței naționale. Sunt convins că situația care a fost creată este dincolo de opinia oricărui politican din România, nu mai contează acum ce spun Traian Băsescu, Ponta sau Iohannis, suntem în situația în care instituțiile abilitate ale statului trebuie să acționeze cu maximă urgență și fermitate pentru a clarifica ce e adevărat și ce nu”, a declarat Iohannis.

Referindu-se la solicitarea premierului victor Ponta privind demisia peşedintelui Traian Băsescu în urma acestui scandal, liderul liberal a spus că astfel de acuzații “nu pot sta în spațiul public fără a primi în cel mai scurt timp un răspuns ferm din partea celor abilitați să găsească un răspuns, aceştia nefiind politicienii, ci magistrații.

“E o situație nemaîntâlnită și sper ca reacția instituțiilor abilitate, în care cred, să fie pe măsură”, a spus Iohannis, adăugând că face apel la instituțiile abilitate să facă lumină în acest scandal cât mai repede posibil.

”Dacă aud la TV că se vorbește de trafic de influență și bani mulți primiți de o rudă a președintelui și se afirmă că președintele a știut asta, atunci eu solicit imediat celor abilitați să spună adevărul. Eu nu pot și nu vreau să trăiesc într-o țară unde asupra președintelui planează o suspiciune de o asemenea gravitate. Chestiunea e dincolo de opțiunile politicienilor”, a spus liderul interimar al PNL.

Klaus Iohannis a mai spus că, și în situația în care Traian Băsescu va demisiona, instituțiile statului tot trebuie să facă lumină în acest caz.

“Chiar dacă demisionează (n.r. Traian Băsescu), instituțiile abilitate trebuie să clarifice lucrurile. Nici nu contează ce a spus Băsescu, ci contează de acum mai departe ce spun procurorii și judecătorii. Lucrurile trebuie clarificate, e imposibil să stăm în această nesiguranță. Suntem intr-o criză deosebit de gravă care are legatură cu siguranța națională. Dacă e implicat numele președintelui atunci e în cauză România, președintele nu e un politician sau un om care are un frate, e exponentul României in lume. Acest scandal are și reacții internaționale. Cancelariile lumii se uită cu maximă atenție la ce se întâmplă acum în București” , a conchis președintele interimar al PNL.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care ar rezulta că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: