EURODEPUTATUL PSD VICTOR BOSTINARU A DECLARAT CA ASTEAPTA DIN PARTEA EURODEPUTATEI MONICA MACOVEI O CONDAMNARE FERMA SI PUBLICA A FAPTELOR GRAVE DE CORUPTIE DIN FAMILIA BASESCU-MONDIAL!

21 iun.

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a declarat că așteaptă din partea eurodeputatei Monica Macovei o condamnare fermă și publică a faptelor grave de corupție din familia Băsescu și atrage atenția liderilor politici din Europa care l-au susținut pe Traian Băsescu în vara anului 2012, că s-au asociat indirect cu lideri ai lumii interlope.

 

„În 2012, salvându-vă protejatul, ați dat mâna cu Bercea Mondial și Marian Căpățână, liderul filialei PDL din Drăgănești-Olt și intermediar într-o acțiune de cumpărare a influenței la cel mai înalt nivel. Ar fi de așteptat ca Monica Macovei, Adina Vălean sau Cristian Preda să condamne de la tribuna Parlamentului European faptele incredibile de corupție ale fratelui președintelui Traian Băsescu, care a vrut să obțină eliberarea sau grațierea unui lider interlop din România”, spune Boștinaru, într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit acestuia, în oricare altă ipostază, atât Monica Macovei cât și Cristian Preda demonstrează încă o dată ”slugărnicia lor, faptul că sunt doar un instrument al lui Traian Băsescu și faptul că nu dau nici doi bani pe onestitate, respectarea independenței justiției și a statului de drept”.

Declarația eurodeputatului Victor Boștinaru vine după ce vineri seară, Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, și intermediarul Marian Căpățână, fost lider al filialei PDL din Drăgănești-Olt au primit mandate de arestare preventivă de 30 de zile.

Potrivit ordonanței de reținere a celor doi s-a notat că există date și probe din care rezultă suspiciunea că Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl său, Sandu Anghel alias Bercea Mondial, precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: