PREMIERUL VICTOR PONTA: LA REUNIUNEA DE LA PARIS S-A LUAT IN DISCUTIE SI POSIBILITATEA CREARII UNEI ALIANTE INTRE PPE SI PES PENTRU A SUSTINE CE!

21 iun.

Șefii de guvern social-democrați din UE, prezenți sâmbătă la reuniunea de la Paris, au luat în discuție și posibilitatea creării unei alianțe între popular-europeni și social-democrați, o alianță care susține Comisia Europeană (CE), a declarat premierul Victor Ponta, prezent la eveniment, pentru postul de televiziune Antena 3.

 

„Asta am și discutat și asta va discuta Francois Hollande în numele nostru cu cancelarul Merkel, o alianță care susține Comisia Europeană. Va avea și Parlamentul European o reprezentare echilibrată, în sensul în care doi ani și jumătate va fi președinte un social-democrat, Martin Schultz, doi ani și jumătate un președinte din partea Partidului Popular European”, a susținut Ponta în interviul acordat Antena 3

El a adăugat că la întrevedere a fost abordată și chestiunea portofoliilor. „S-a discutat despre ce e important pentru noi, pentru social-democrați să cerem. A fost, dacă putem extinde așa, de la o discuție de coaliție de guvern în România, la o discuție de coaliție de guvernare în Europa, care va însemna pentru următorii cinci ani foarte multe lucruri care sunt importante pentru viața noastră de zi cu zi”, a mai precizat șeful Executivului de la București.

Întâlnirea, inițiată de președintele francez François Hollande, are loc la Palatul Elysée și este consacrată priorităților viitoarei Comisii Europene. La reuniune participă șefii guvernelor din Austria, Belgia, Danemarca, Italia, România, Slovacia și Cehia. Sunt invitați, de asemenea, alți doi lideri social-democrați: vicecancelarul german Sigmar Gabriel și fostul presedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: