PRESEDINTELE SENATULUI , LIBERALUL, CALIN POPESCU TARICEANU SI APELUL SAU CATRE LIBERALI!

21 iun.

tariceanu

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale le cere liberalilor, printr-un comunicat trimis redacției stiripesurse.ro, să refuze orice asociere cu PDL sau partide care au la conducere oameni din sfera de influență a lui Traian Băsescu.

”Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale adresează un apel către toți membrii și simpatizanții PNL să acționeze hotărât pentru a stopa mersul în derivă al partidului nostru. În locul unei redresări a PNL după eșecul de la europarlamentare, conducerea demisionară crează confuzii majore în rândul membrilor de partid și electoratului liberal, se dovedește incompetentă, depășită de evenimente și lipsită de viziune. Ea promovează o politică haotică și nefastă care, dacă nu este stopată urgent, copiază modelul perdant al PNȚCD.

După decizia de fuziune cu PDL luată de conducerea demisionară în grabă, fără o analiză și fără o consultare a partidului, tot în mare grabă au fost demarate diverse mecanisme, pentru ca fuziunea să aibă loc rapid, până la 1 august. Ulterior, prim vicepreședintele demisionar, Klaus Iohannis, a declarat că fuziunea va fi gata la centru înaintea alegerilor prezidențiale, dar va dura aproape 3 ani în teritoriu, iar acum aflăm de la unul dintre liderii importanți ai PDL, Ioan Oltean, că fuziunea nu se va mai face, trecându-se la planul B pentru alegerile prezidențiale: alianță de partide.

Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale se declară împotriva oricărei fuziuni sau alianțe cu partide sau surogate de partide aflate într-un fel sau altul sub comanda lui Traian Băsescu. PNL a primit un mandat limpede de la electorat în 2012 și are obligația să-l ducă la bun sfârșit. Înțelegerile sau acordurile cu diverse forțe politice propuse de conducerea demisionară a PNL sunt de fapt acorduri încheiate cu Traian Băsescu. Atât Klaus Iohannis, cât și Vasile Blaga fac mari eforturi să ne convingă prin declarații că nu au nimic în comun cu Traian Băsescu și cu Elena Udrea. Faptele și realitatea îi contrazic, pentru că regimul Băsescu a produs multe figuri după chipul și asemănarea celor doi, iar aceste figuri compromise politic și respinse de electorat își caută adăpost și ascunziș, prin aderarea unul câte unul la viitoarea construcție, așa zisă, de dreapta.

Forța Civică, o altă creație politică artificială a lui Băsescu, condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, a purtat și ea negocieri de aderare la ”marele partid de dreapta”, după cum declara liderul său: „Au existat întâlniri cu președintele interimar al PNL, dl Klaus Iohannis, cât și cu președintele Partidului Democrat Liberal, dl Blaga, iar subiectul principal se numește, unitatea Dreptei. Sunt convins că se va găsi soluția tehnică cea mai bună pentru ca și Forța Civică să colaboreze cu PDL și PNL. Am vrut să mă asigur, în primul rând, că există suficient de multă voință pentru victorie în noiembrie 2014, dar am întâlnit oameni hotărâți”. Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament printr-o moțiune de cenzură la care PNL a fost co-autor, iar acum, după modelul și planurile lui Băsescu, conducerea demisionară l-a reevaluat pe dl Ungureanu și l-a transformat în aliatul potrivit. Ne vedem obligați să repetăm: un partid de anvergura și prestigiul PNL nu se conduce cu decizii diametral opuse, schimbate de pe o zi pe alta, care induc haos și derută în rândul membrilor săi și ai electoratului.

Dacă lăsăm la o parte ”zgomotul” produs în PNL de conducerea demisionară după scrutinul din 25 mai, observăm că ”intrările” sunt identice cu ”ieșirile”, eventual, mai puțin o permutare de ”scaune”. Cu alte cuvinte, membrii conducerii PNL și-au prezentat demisiile de onoare pentru eșecul din alegeri, iar acum, după o fuziune rapidă sau una întinsă pe durata a 3 ani sau o alianță electorală sau nimic, PNL va avea aceeași conducere. Pentru ce au mai demisionat vinovații de eșecul la europarlamentare, dacă aceleași personaje vor conduce destinele partidului spre noi înfrângeri? Probabil, așa prevede planul gândit în laboratoarele Cotrocenilor, fără ca cineva să se mai gândească la electoratul nostru sau la prestigiul și istoria PNL.

Amestecul Cotrocenilor în evoluția pregătirii Congresului PNL este sugerată și de continuitatea bunelor relații ale Președintelui României cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu și Klaus Iohannis, ale căror declarații pe marginea scandalului politic fără precedent, creat de Mircea Băsescu, care sunt pledoarii mai mult sau mai puțin voalate în favoarea lui Traian Băsescu și atacuri nejustificate la adresa celor care îi cer să-și asume responsabilitatea pentru rușinea în care a târât instituția prezidențială. Președintele României a știut de la început totul despre clanul interlop cu care a relaționat personal și alături de fratele său. Sunt de notorietate imaginile filmate la diverse petreceri ale clanului de interlopi la care a participat Traian Băsescu și familia sa. Sunt de notorietate imaginile filmate cu salbele de ”cocoșei” primite cadou de soția lui Traian Băsescu din partea clanului. Se știe că această categorie de indivizi nu face cadouri pe ”ochi frumoși”. Pentru ce a acceptat Traian Băsescu asemenea daruri scumpe?

În 2011, în presă erau vehiculate următoarele informații: “Surse din cadrul anchetatorilor spun că Mircea Băsescu, fratele președintelui țăii, ar fi fost mituit de Bercea cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta să mai primească 400.000 de euro“. După doar câteva ore de la apariția în presă a celor de mai sus, PÎCCJ anunța că procurorul Eugen Iacobescu nu se va mai ocupa de cazul Bercea, pentru că “scurgerile de informații din timpul anchetei și implicarea numelui lui Mircea Băsescu au determinat preluarea cazului de către Curtea de Apel Craiova“. Azi, avem confirmarea că presa nu a exagerat cu nimic în 2011, dar mai avem o confirmare. Au existat imixtiuni politice evidente în activitatea Ministerului Public. Nu doar o dată s-au scurs în presă dezvăluiri din dosare aflate în stadiul de instrumentare la Parchete referitoare la adversarii politici ai lui Traian Băsescu, pentru compromiterea acestora. Procurorii vinovați de aceste scurgeri n-au fost sancționați, în ciuda faptului că au existat plângeri în acest sens. Când, însă, scurgerile l-au avut ca subiect pe fratele Președintelui, vinovații au fost sancționați imediat. Aici nu poate fi vorba de vreo coincidență.

Nu credem că greșim dacă afirmăm că autorul moral al infracțiunilor comise de Mircea Băsescu este Președintele României și nu ne-ar surprinde să aflăm pe măsura derulării anchetei că este și autor faptic, infractor. Este și motivul principal pentru care liderul Grupului de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că în orice democrația consolidată, președintele țării, ajuns într-o asemenea situație, ar fi trebuit să demisioneze din proprie inițiativă. De la prima sa alegere, în 2004, Traian Băsescu s-a folosit în mai multe împrejurări de imunitatea sa absolută. Noi credem că este momentul să renunțe la ea și să facă un gest de onoare, absolut normal și logic față de scandalul în care a târât instituția prezidențială.”, se arată în comunicatul dat de grupul lui Călin Popescu Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: