FOSTUL PRESEDINTE AL PNL,SENATORUL LIBERAL CALIN POPESCU TARICEANU.PRESEDINTE AL SENATULUI A ANUNTAT CA A DEMARAT INFIINTAREA NOULUI PARTID LIBERAL, SI CA VA CANDIDA LA PRESEDINTIA ROMANIEI!

27 iun.

 

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, că va iniţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal, precum şi strângerea de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. 

Aceste informaţii apar într-o scrisoare pe care fostul premier liberal a trimis-o PNL.

 
Tăriceanu arată în mesajul transmis liberalilor, înaintea Congresului de alegere a unui nou preşedinte al partidului, că, „din păcate, acest Congres a fost pregătit cu multă atenţie de conducerea demisionară, iar delegaţii au fost aleşi cu grijă pentru evitarea oricărei tentative de opoziţie în cadrul lucrărilor sale”. 

Călin Popescu Tăriceanu susţine că vrea să formeze un nou partid liberal, pentru că actualul PNL va intra în sub influenţa lui preşedintelui Traian Băsescu.

„Noi vom ţine vie flacăra liberalismului în România”, adaugă el. 

 
În plus, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că vor iniţia acţiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii sale la Preşedinţia României. 

Tăriceanu va candida, astfel, din afara PNL, pentru fotoliul de la Cotroceni, iar pentru ca un cetăţen român să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale sunt necesare 200.000 de semnături. Având în vedere că până la alegeri mai sunt doar câteva luni, Tăriceanu ar trebui să înceapă repede strângerea de semnături.
 

Fostul premier afirmă că ar fi preferat să adreseze acest mesaj ca participant la Congresul PNL, în calitate de delegat şi în calitate de candidat la preşedinţa partidului, aflat pe lista celor care solicită onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie.
 
„Acest lucru nu a fost posibil, deoarece conducerea demisionară a partidului a invocat diverse pretexte, când în realitate ea a dorit eliminarea candidaturii mele, evitarea unei dezbateri reale şi unei competiţii reale, a dorit un Congres formal, prin intermediul căruia să-şi păstreze funcţiile de conducere şi să impună partidului o direcţie politică falimentară, dictată de interese personale şi exterioare partidului, ceea ce va duce PNL pe acelaşi drum cu PNŢCD. Veţi avea un Congres la care nu veţi dezbate nicio idee, niciun proiect. Dar veţi avea <alegeri>. Acesta nu este un congres al unui partid democratic, liberal, un congres ce ar trebui să fie caracterizat prin dezbateri vii şi libere, ci mai degrabă o caricatură”, susţine el.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: