DISCURSUL PREZIDENTIABIL PE CARE IL VA SUSTINE NAZISTUL CEL BUN, KLAUS WERNER IOHANNIS, AMICUL LUI TRAIAN BASESCU SI CUM VA INCERCA NEAMTUL PROST SA-I SEDUCA PE LIBERALII BASISTI!

28 iun.

20140627_161157

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia draftului de discurs pe care Klaus Iohannis îl va susține, astăzi, la Congresul Ordinar al PNL. Conform acestui discurs, Iohannis se va axa foarte mult pe contuarea sa ca prezidențiabil al PNL și mai puțin pe celelalte teme majore ale Congresului: alegerea președintelui și intrarea în PPE. 

Klaus Iohannis propune un alt tip de președinte, iar din discursul său pare că se situează în antiteză cu modelul oferit de Traian Băsescu.

Discursul lui Iohannis se va numi: ”KLAUS IOHANNIS – pentru un deceniu de liberalism, prosperitate și stat de drept”.

Despre intrarea PNL în grupul PPE: 

”Aderarea la PPE este un pas firesc și reprezintă oportunitatea pentru PNL de a juca un rol major și în Europa, prin apartenența la cea mai mare familie europeană.

În acest context, PNL propune un set de idei și principii în jurul căruia poate fi construit proiectul dreptei pentru România. Este un proiect de reconstrucție a economiei și societății, dar și a rolului României în Europa”.

Despre prezidențiabilul dreptei: 

”Proiectul dreptei înseamnă și un alt mod de exercitare a funcției prezidențiale, un alt mod de guvernare, o reformă profundă a economiei și societății românești. 

Modernizarea României trebuie să emane de la Constituție și de la Președintele țării – echidistant, mediator și garant al funcționării eficiente a instituțiilor. 

Președintele trebuie să fie garantul unui stat eficient, cu instituții funcționale, în care rolul lui nu este acela de a se pricepe la orice, ci de a-l valoriza pe cel cu competențe în fiecare domeniu. 

Președintele României își va putea îndeplini rolul de arbitru, mediator și arbitru numai dacă întregul său comportament public îl recomandă drept o instanță și îl instituie drept model. 

Viitorul președinte va trebui să fie garantul continuării marilor direcții de politică externă și de securitate a României, care au susținut efortul de occidentalizare a României în ultimii 20 de ani”

Despre viitorul și proiectul PNL: 

”PNL propune societății românești proiectul unei economii liberale. Pentru noi, economia liberală este centrată pe individ, pe încurajarea liberei inițiative, extinderea libertății economice, stimularea muncii și a mediului de afaceri.

Pentru ca România să renască, trebuie să renască ierarhia valorilor și munca productivă. Trebuie să răsplătim cum se cuvine munca, eficiența acesteia și să stopăm risipa banilor publici cu proiecte și măsuri populiste.

În economia de piață, să trăim bine înseamnă să muncim bine. Trebuie să înțelegem această idee simplă, căci numai astfel vom da șanse durabile dezvoltării României.

Obiectivul pricipal al economiei liberale trebuie să fie dezvoltarea clasei de mijloc, care să reprezinte peste 50% din societatea românească.

Una din țintele esențiale vizează îmbunătățirea competitivității economice prin reducerea impozitării, debirocratizarea, lupta împotriva corupției, dar și prin politici care să susțină reindustrializarea privată”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: