CONSULTANTUL POLITIC BASIST,NIELS SCHNEKER: :CRIN „CHUCKY” ANTONESCU VA FI FACUT PRAF DE KLAUS WERNER IOHANNIS!

29 iun.

niels

Fostul consilier personal al lui Crin Antonescu și strateg al acestuia, Niels Schnecker, susține că fostul lider PNL nu are nicio șansă să revină concret în cursa pentru Cotroceni. Problema cea mai mare a lui Crin Antonescu va fi că va fi catalogat drept ”răzgândeanu”, ceea ce va oferi numiție puternică adversarilor. În același timp, Klaus Iohannis, se plasează mult mai bine și are chiar o serie de ași în mânecă. 

R. Cum vedeți Congresul PNL? 

N.S. E interesant, foarte interesant. Ca turnură și ca tot.

R. În ce sens interesant? Ca joc, ca strategie?

Da, și ca joc, și ca strategie, și ca decizie a lui Crin Antonescu de a se întoarce în cursa prezidențială, după ce a renunțat la ea. Interesant! Interesantă este și modalitatea în care Klaus Iohannis a retras moțiunea din Congres și a trimis-o în BPN.

Indiferent ce s-ar spune, ori că e Crin Antonescu, ori că e Klaus Iohannis, amândoi sunt mult peste Cătălin Predoiu. În orice sondaj de până acum, Iohannis și Antonescu sunt în top, în timp ce Predoiu este jos de tot.

R. Credeți că această mișcare de la Congres i-ar putea da un boom lui Crin Antonescu?

N.S. Eu mă îndoiesc, chiar am mai comentat subiectul ăsta o dată, atunci când era zvon și am spus: eu nu cred în posibilitatea de revenire. Acum, să ne înțelegem, eu nu sunt guru, sunt un cetățean Gogu, cu o părere. Eu nu cred în revenire din mai multe motive:

1. Treaba cu răzgândeala este în defavoarea personajului politic, mai ales că a mai existat și știm cum a fost tratat.
2. Până la urmă revenim la problema centrală format în jurul lui Crin Antonescu: conscvența. A intrat în USL, a ieșit din USL, a candidat la europarlamentare pentru ALDE, a ieșit din ALDE, a trecut la PPE, acum a demisionat și s-a retras, iar acum revine. Cu alte cuvinte, va fi un subiect pe care adversarii săi politici îl vor exploata la greu, apropo de consecvență și cred că acest subiect îl va defavoriza major.

 
 
 
00:00
 
00:00
 
 
 

R. Referitor la Klaus Iohannis. Cât credeți că va cântări, din punct de vedere electoral, faptul că nu este de religie ortodoxă?

N.S. Am încercat să mă gândesc la treaba asta de mai multe ori și cu mai multă lume. Sunt mulți cei care susțin că niciodată un străin nu va ajunge președintele României. Eu tot timpul spun: regele Carol. Eu cred că, noi românii, avem acest talent de a ne uita cu ochii boldiți la tot ce este străinez, implicit, până la urmă, germanitatea lui Klaus Iohannis, inclusiv religie, va fi un plus, nu un minus. Singurul loc unde s-ar putea să cântărească ar fi față de UDMR, față de unguri, va fi foarte interesant. Pentru că părerea mea, aceste alegeri vor fi decise de către unguri.

R. Apropo de asta, UDMR și-a anunțat susținerea pentru Klaus Iohannis, mai mult sau mai puțin voalat.

N.S. Sunt două teorii aici: una este teoria politică și alta este cea socială. Teoria politică spune așa: UDMR, fiind un partid de minoritari, va merge cu minoritarii. Pe de altă parte, în social, ne aducem aminte că ungurii nu sunt atât de prieteni cu nemții prin Ardeal. Când e vorba de vot, eu nu știu ce face Janos baci, eu știu ce face Kelemen Hunor, dar Janos baci, nem to dom. Degeaba îi spune Kelemen Hunor cu cine să voteze, că Janos va spune că el nu votează cu un sas, pentru că la ei, sasul este dușmanul de clasă. De aceea, luteranismul lui Iohannis s-ar putea să fie un element extrem de important, care să joace un rol decisiv.

R. În concluzie, Crin Antonescu are șanse foarte mici, în timp ce Iohannis s-ar poziționa un pic mai bine.

N.S. Cam așa stau lucrurile. În plus de asta, îmi aduc aminte de niște sondaje de opinie mai vechiuțe, în care, la partea cine l-ar bate în turul II, Klaus Iohannis avea o șansă în plus față de Crin Antonescu. Mă refer în comparație Iohannis-Ponta și Antonescu-Ponta. Iohannis are câteva procente în plus și, ținând cont că este un meci strâns, contează fiecare procent.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: