FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE SCRIE DESPRE FUZIUNEA PRIN COMASARE PNL-PDL,CA NOUL PARTID S-AR PUTEA NUMI :”PNL – ARIPA BASESCU!”

3 iul.

 
 
 
Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blogul său, că PDL face acum ceea ce l-au acuzat pe el, timp de zece ani, că a făcut. În aceste condiții, Adrian Năstase propune un nume pentru rezultatul fuziunii PNL-PDL.
 
Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blogul său, că Vasile Blaga, Traian Băsescu și Elena Udrea l-au acuzat, de zece ani, că ar fi declarat public necesitatea destructurării PD, ceea ce scrie că nu este adevărat, după cum a dovedit.
 
Însă, Adrian Năstase subliniază: „Am dorit, în schimb, o fuziune cu PD, pe vremea când și PD era membru al Internaționalei Socialiste. Atunci, Băsescu nu a acceptat. Sunt de acord, fuziunile pot fi necesare pentru a construi forțe politice mai puternice. Astfel, în 2001, am realizat, împreună cu Alexandru Athanasiu, Partidul Social Democrat, prin fuziunea dintre PDSR și PSDR, soluția adoptată rămânând valabilă”.
 
Cât despre fuziunea PDL-PNL, fostul premier scrie că „noul președinte al PNL, Klaus Iohannis, a anunțat că „produsul”, fuziunii va purta numele PNL. În felul acesta, PDL s-ar auto-destructura, realizând singur, după un deceniu, ceea ce mi-au pus mie în intenție”.
 
„Este clar că dacă noua formațiune va purta numele unuia dintre parteneri – PNL, se va considera că a avut loc o fuziune prin absorbție. Este ceea ce s-a întâmplat, de exemplu, când PSD a fuzionat cu PSM sau cu PS. Probabil, Cătălin Predoiu (nu președintele PDL!) – care a negat o astfel de înțelegere – este conștient de o astfel de percepție publică. Apare însă întrebarea – dacă nu a existat o astfel de înțelegere, votul de la Congresul PNL pentru fuziune, în condițiile anunțării de către Iohannis a păstrării numelui după fuziune, înseamnă că votul s-a dat prin inducerea în eroare a delegaților la Congres?”.
 
În condițiile în care cei care negociază un nume pentru rezultatul fuziunii PNL-PDL, Adrian Năstase propune „PNL-AB (PNL-Aripa Băsescu)”.

Sursa DcNews.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: