PREMKIERUL VICTOR PONTA IN EMISIUNEA THE BUSINESS VIEW DIFUZATA DE CNN INTERNATIONAL!

4 iul.

România dorește să arate că integrarea sa în NATO și în Uniunea Europeană a fost un succes, iar acest lucru poate fi un exemplu pentru popoarele ucrainean, moldovean și georgian, care trebuie să fie susținute, a declarat premierul român Victor Ponta, într-o intervenție la CNN International.

 

Șeful guvernului român a participat vineri, alături de ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, la prima listare la bursa londoneză a acțiunilor Electrica.

”Este întotdeauna mai ușor să faci declarații politice decât acțiuni concrete. Dar, ceea ce vedem noi acum în apropierea granițelor României — Ucraina, Moldova sau Georgia — ar putea părea foarte îndepărtat pentru politica din Marea Britanie sau Franța.

Dar ei sunt vecinii noștri și noi dorim sa arătăm că exemplul României, exemplul Poloniei, au fost evenimente încununate de succes în ceea ce privește integrarea în NATO și în Uniunea Europeană. Și dacă popoarele ucrainean, moldovean și georgian, dacă conducerea politică are curajul de a spune ‘da’ Occidentului, ‘da’ Alianței Nord-Atlantice, ‘da’ Uniunii Europene, noi nu ar trebui numai să aplaudăm. Noi ar trebui să le ajutăm în ceea ce privește investițiile în infrastructură, investițiile în dezvoltarea instituțiilor democratice și europene”, a spus Ponta, în emisiunea The Business View difuzată de CNN International.

În legătură cu o eventuală candidatură a sa la președinția României, Victor Ponta a menționat că nu exclude această variantă, dar mai important este faptul ca România să își mențină tendința pozitivă, întrucât primii ani ai României după aderarea la Uniunea Europeană au fost foarte grei. ”Iar în prezent, după mulți, mulți ani dificili și după multe sacrificii, se pare că România nu mai este o problemă pentru Uniunea Europeană. Este mai degrabă o țară de foarte multă încredere și o țară în rapidă dezvoltare în estul graniței Uniunii Europene”, a apreciat șeful guvernului român.

Referitor la situația economică a României, Ponta a menționat că ultimele date statistice, precum creștere economică de 4% din PIB și rată a șomajului de 6,7%, dau speranțe nu numai pentru România, dar aproape pentru toți noii membri ai Uniunii Europene din partea estică a Europei. ”Noi suntem mai bine pregătiți acum pentru toate provocările, în special în sectorul energetic, care vin din proasta relație pe care Uniunea Europeană o are acum cu Rusia”, a adăugat Ponta.

AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: