PURTATORUL DE CUVANT AL PARTIDULUI CONSERVATOR,BOGDAN CIUCA A AFIRMAT CA VINERI CONSILIUL NATIONAL PC CARE SE REUNESTE LA PALATUL PARLAMENTULUI VA DECIDE IN PRIVINTA CANDIDATULUI PE CARE PC IL VA SUSTINE LA PREZIDENTIALE

4 iul.

partidul conservator PC

Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator (PC), Bogdan Ciucă, a afirmat că vineri Consiliul Naţional al PC care se reuneşte la Palatul Parlamentului îşi va alege vicepreşedinţii şi va decide în privinţa candidatului pe care formaţiunea îl va susţine la prezidenţiale.

‘O întrunire a PC într-unul dintre cele mai importante foruri, respectiv Consiliul Naţional, va avea loc vineri la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11,00. Pe agendă se regăsesc temele politice ale zilei, parcursul partidului pentru următoarea perioadă, obiectivele propuse. Avem un mandat de la Congres să alegem vicepreşedinţii pe regiuni şi pe departamente.
Practic, Consiliul Naţional de vineri are o componentă politică şi una organizatorică’, a afirmat Bogdan Ciucă.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte vor candida Răzvan Cotovelea, ministrul Societăţii Informaţionale, Codrin Scutaru, fost şef de campanie al PC la europarlamentare şi secretar de stat în Ministerul Muncii, europarlamentarii Maria Grapini şi Laurenţiu Rebega şi Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Referitor la candidatul pentru alegerile prezidenţiale, Bogdan Ciucă a spus că PC va susţine ‘un candidat al Alianţei propus de PSD’, dar că ‘va conta şi cine va fi acel candidat’.

‘În toamnă fiind alegeri evident vom aborda şi tema referitoare la candidatul la Preşedinţie. Ultima decizie pe care am luat-o referitor la această temă în congresul PC şi ulterior în USL a fost legat de candidatul USL de atunci. Acum, practic, lucrurile sunt diferite faţă de ultima întâlnire pe care am avut-o. Vom discuta pe cine am susţine în cazul unui candidat comun al actualei Alianţe, dacă vom avea un candidat propriu sau dacă va fi candidatul PSD. Se va discuta dacă se ajunge la această concluzie. Vom susţine un candidat al Alianţei propus de PSD, dar evident contează şi cine va fi acel candidat’, a mai spus Ciucă.

Bogdan Ciucă a precizat că la Consiliu vor participa peste 800 de membri şi simpatizanţi PC, din care drept de vot vor avea aproximativ 500.

sursa: Agerpres

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.