TRAIAN BASESCU DUSMANUL DE MOARTE SE FREACA PE MAINI DE BUCURIE : DAN VOICULESCU, IN FATA DECIZIEI FINALE IN DOSARUL „TELEPATIA!”

7 iul.

 

Dan Voiculescu este la un pas de o decizie definitivă în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea reiau începând cu ora 11:00 deliberările în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat pe fond la cinci ani de închisoare pentru o fraudă de 60 de milioane de euro.

Săptămâna trecută, instanţa a respins toate excepţiile apărătorilor şi a şi pus sechestru pe o parte din averea lui Dan Voiculescu. În replică, apărarea a cerut mutarea dosarului la altă instanţă, solicitare care se va judeca însă în septembrie.

Tot luni, Dan Voiculescu trebuie să se prezinte în faţa poliţiştilor. El are stabilit controlul judiciar până pe data de 10 iulie, după ce a fost pus sub învinuire pentru că ar fi şantajat mai mulţi oameni de afaceri în schimbul unor sume de bani mascate în contracte de publicitate.

Printre denunţători se numără Octavian Creţu şi Nicolae Palfi, dar şi Nelu Iordache. Dan Voiculescu a contestat controlul judiciar, iar Tribunalul urmează să decidă dacă măsura a fost legală sau nu.

Dan Voiculescu: „Sunt unul dintre cei mai hotărâți admiratori ai unui stat de drept autentic. În nici un dosar nu există probe împotriva mea

Cu o zi înaintea termenului de la Curtea de Apel în dosarul ICA – Telepatia, Dan Voiculescu a ţinut o conferinţă de presă în care a refuzat să răspundă întrebărilor referitoare la chestiuni juridice. A anunţat în schimb că înfiinţează o agenţie de investigaţii, dedicată special activităţii lui Traian Băsescu, şi că va patrona realizarea unui manual de drept penal, care să conţină „cele mai aberante” cazuri din justiţia română.

Vreau să precizez că sunt unul dintre cei mai hotărâți admiratori, doritori ai unui stat de drept autentic”, a declarat Dan Voiculescu în conferința de presă.

În fapt, am stat să mă gândesc la ce s-a întâmplat. Și am pornit cu gândul că nu am făcut nimic, știind că nu sunt cu nimic vinovat, știind că în toate aceste dosare nu există nici un fel de probă materială directă sau indirectă împotriva mea. Vreau să repet fraza aceasta: în nici un dosar nu există nicio probă materială directă sau indirectă împotriva mea”, a subliniat fostul senator duminică.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.