JUDECATORUL HORATIUS DUMBRAVA,MEMBRU CSM A ANUNTAT MIERCURI CA PLENUL CSM A DECIS IN UNANIMITATE,SESIZAREA SECTIEI PENTRU PROCURORI IN CAZUL CELOR 100 DE DOSARE PE NUMELE LUI ANGHEL SANDU,ZIS BERCEA MONDIAL,RUDA CU BASESTII!

9 iul.

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al CSM, a anunțat miercuri că Plenul CSM a decis, în unanimitate, sesizarea Secției pentru Procurori în cazul a circa 100 de dosare pe numele lui Bercea Mondial.

 

‘E o problemă pe care am pus-o în discuția colegilor mei și a fost acceptată în unanimitate. Totuși, să ne uităm în gura unui condamnat, care se pare că are 100 de dosare date cu soluții de netrimitere în judecată, cel puțin presa asta a relatat, e normal să avem o verificare a Inspecției Judiciare pe acest aspect. Sigur, Secția de Procurori se va sesiza și va decide în consecință’, a spus Dumbravă.

Totodată, a mai spus el, CSM a solicitat sesizarea Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu declarațiile lui Bercea la adresa procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

‘Înțeleg că oricum doamna Kovesi a sesizat CNA, sper ca și în acest caz CNA să lucreze și să se pronunțe, că e albă, că e neagră, dar trebuie să se pronunțe pentru că lucrurile sunt foarte grave. Nu sunt afectate doar două persoane, doamna Kovesi și doamna Stanciu, ci sunt afectate două instituții, Înalta Curte și Direcția Națională Anticorupție. În ultima perioadă n-am mai primit rezultate de la CNA, nu știu de ce, întrebați-i pe ei’, a adăugat Dumbravă.

CSM a decis miercuri admiterea cererii de apărare a imaginii justiției în general, cererea de apărare a reputației profesionale și a imaginii publice a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și admiterea cererii de apărare a imparțialității procurorilor din cadrul DNA față de felul în care au fost preluate și comentate afirmațiile lui Bercea.

De asemenea, CSM mai decis sesizarea CNA cu privire la felul în care au fost preluate și comentate afirmațiile lui Bercea Mondial, în special la emisiunea ‘Sinteza Zilei’ de la Antena 3.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: