LA SESIZAREA TROLULUI TRAIAN BASESCU,AVOCATUL POPORULUI,VICTOR CIORBEA,VA ANALIZA ,DACA SUNT INDEPLINITE CONDITIILEDE SESIZARE A CCR,CU PRIVIRE LA PREVEDERILE OUG nr.49/2014!

9 iul.

Avocatul Poporului analizează dacă sunt îndeplinite condițiile constituționale și legale pentru sesizarea Curții Constituționale cu privire la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

 

Potrivit unui comunicat al acestei instituții remis miercuri AGERPRES, Avocatul Poporului a fost sesizat în zilele de 4, 7, 8 și 9 iulie de președintele Traian Băsescu, deputatul Raluca Turcan, Adrian Gavrilescu și Matei Gulea, precum și Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academică din România și Alianța pentru o Românie Curată cu solicitarea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a OUG menționate.

Soluția pe care o va adopta Avocatul Poporului, va fi postată pe site-ul instituției Avocatul Poporului, precizează sursa citată.

Președintele Traian Băsescu i-a adresat pe 4 iulie lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, o scrisoare în care îi solicita să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu OUG 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educației, cercetării științifice și pentru modificarea unor acte normative.

În scrisoarea postată pe site-ul Administrației Prezidențiale se susținea că ordonanța de urgență menționată a fost dată cu încălcarea prevederilor constituționale referitoare la emiterea ordonanțelor de urgență. Astfel, șeful statului i-a solicitat Avocatului Poporului să analizeze posibilitatea de a-și exercita competența „de a sesiza direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a ordonanței de urgență”.

OUG nr. 49/2014 privind modificările și completările la Legea Educației nr. 1/2011 a fost adoptată în ședința de guvern din data de 26 iunie și publicată în Monitorul Oficial al României nr. 486 din data de 30 iunie.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: