SE REPETA ISTORIA CA IN 2004. PURUL LUI DAN VOICULESCU,ACTUALMENTE PARTIDUL CONSERVATOR PE CALE DE A TRADA ALIANTA CU PSD:ALIEREA NOASTRA CU STANGA „SOLUTIE IMORALA!”

2 aug.

Daniel Constantin și Dan Voiculescu, aliați de bază ai stângii conduse de Victor Ponta

 

Deputații PC Aurelian Ionescu și Ovidiu Raețchi afirmă, într-un comunicat transmis presei, că partidul ar trebui să își asume doctrina de dreapta și să analizeze formule de alianță cu formațiuni din aceeași zonă a spectrului politic.

În opinia lui Raețchi, „mutarea peste noapte a PC din Alianța de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluție ideologică imorală”.

Cei doi deputații susțin că Partidul Conservator este, în mod natural, un partid de dreapta, care ar trebui să renunțe la caracterul de partener politic de rang secund al stângii și să se regăsească în formulele de reinventare a dreptei românești.

„Credem că în Partidul Conservator există nenumărate voci și energii utile, care ar trebui utilizate în efortul de restructurare a dreptei românești — aflată astăzi într-un moment decisiv de reunificare. Deloc întâmplător, conservatorii au intrat în USL prin intermediul Alianței de Centru Dreapta, semnând un protocol valabil până în anul 2016 și vorbind, în acel moment, în urmă cu doar trei ani, despre „coagularea forțelor de dreapta”. Există numeroase voci, inclusiv în teritoriu, care împărtășesc această viziune”, spun cei doi parlamentari conservatori, conform comunicatului citat.

Deputatul Aurelian Ionescu spune că, din punctul său de vedere, ”trebuia analizată în partid ipoteza păstrării sau încheierii de noi alianțe cu formațiunile de dreapta, renunțând la actuala doctrină nedefinită a Partidului Conservator, în condițiile în care, dintotdeauna și în oricare dintre democrațiile lumii, conservatorismul este, în mod tradițional, un consacrat mecanism politic bazat pe principii ideologice de dreapta”.

„Conservatorismul reprezintă în spațiul anglo-saxon cel mai solid reper al dreptei. În plus, conservatorismul este, prin tradiție, o mișcare loială statului de drept și aliaților noștri tradiționali americani și europeni. Mutarea peste noapte a PC din Alianța de Centru Dreapta într-un conglomerat de stânga a fost o soluție ideologică imorală — și veți vedea din ce în ce mai multe voci critice pe această temă”, a afirmat, la rândul său, deputatul Raețchi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: