CRISTI DANILET,CERCETAT DE INSPECTIA JUDICIARA A CSM,PENTRU IMPLICAT IN EXAMENUL DE ADMITERE LA INSTITUTUL NATIONAL DE MAGISTRATURA!

5 aug.

Cristi Danileţ, cercetat de Inspecţia Judiciară a CSM 534

 

Cristi Dănileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, face obiectul unei cercetări efectuate de Inspecţia Judiciară, după ce în presă au apărut informaţii privind implicarea sa în examenul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

Potrivit ziuanews.ro, Cristi Dănileţ a elaborat, într-un voluntariat pentru o asociaţie non-profit o serie de grile pe teme abordate la examenul de admitere la  Institutul Naţional al Magistraturii.

Conform sursei citate, Dănileţ ar fi vândut ulterior testele unor candidaţi ce urmau să susţină admiterea la INM, asigurându-i că vor fi admişi, în caz contrar urmând să le returneze banii.

Danileţ este membru al CSM, adică al instituţiei care desemnează magistraţii ce elaborează testele şi corectează lucrările pentru admiterea la INM.

Inspecţia Juridică a CSM s-a sesizat din oficiu în acest caz, urmând să cerceteze informaţiile din presă. Verificările preliminare pot dura până la 90 de zile, iar măsurile punitive pleacă de la sancţiunii salariale până la excluderea din magistratură.

Judecătorul-membru CSM Cristi Danileţ s-a remarcat în viaţa publică prin fervoarea sa politică ascunsă pe care a camuflat-o sub parada unui activism civic. Din această postură, el s-a lansat într-un atac la adresa „unei anumite părţi a presei”. Presă pe care o dorea înlănţuită –  „responsabilizată” şi „reglementată”, „Desigur, nu ca un mijloc de cenzură”, după cum preciza chiar el.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: