SCRISOAREA DESCHISA A JURNALISTILOR DE LA ANTENA 3 CATRE”DOM’ PROFESOR”, DAN VOICULESCU!

5 aug.

SCRISOARE DESCHISĂ a jurnaliştilor de la ANTENA 3 către DAN VOICULESCU

 

 

Departamentul de relaţii publice al postului de televiziune Antena 3 a dat publicităţii o scrisoare deschisă, semnată de mai mulţi jurnalişti ai postului: ALESSANDRA STOICESCU, GABRIEL HIZO, ADRIAN URSU, OANA STANCU, SABINA IOSUB, MARIUS HUC, LAVINIA TUDORAN, MARIA COMAN, TRESTIANA VANGHELE, RĂZVAN DUMITRESCU şi DANA GRECU.

Iată conţinutul complet al acesteia:

Dom’ profesor,

Vă spunem așa, pentru că așa v-am spus întodeauna.

Suntem angajați aici. Unii de câteva luni, alții de ani, câțiva am împlinit deja două decenii. Unii abia începem și nu v-am cunoscut, alții vă știm ca om politic și fondator al trustului. Câțiva vă știm ca om.

Toți avem cei 7 ani de acasă, mulți am adăugat și „7 ani de Intact”. Asta spune multe despre ce ați creat.

Toți am fost martori ai acestor ani nebuni. Când am vrut să fim martori activi, ne-ați transmis că e războiul dumneavoastră, iar noi suntem jurnaliști. V-am respectat punctul de vedere!

Știm că acest dosar fabricat s-ar fi putut închide în orice clipă, dacă ați fi făcut „pactul cu diavolul”. Ar fi însemnat să renunțați la demnitate și la onoare. Nu ați făcut-o. Și pentru asta vă respectăm.

Când am fost atacați doar pentru că lucrăm aici, ne-ați apărat. De multe ori chiar fără să știm. Pentru că apărat înseamnă şi ceea ce s-a întâmplat în anii de criză, când posturile TV au căzut unul după altul, iar noi am rămas în picioare şi ne-am putut face meseria onest. Noi am putut să ne continuăm, normal, viețile. „Normal” în România de astăzi este un privilegiu de care puțini s-au bucurat. Noi, da.

Pare greu de crezut, dar am zâmbit mult în ultimii ani. La fiecare atac de la ora 6 am râs și am mers mai departe. Am râs chiar și atunci când cineva, în plin delir, ne-a spus „nespălaților!”. Râdeam pentru că știam bine cine deversează mizeriile. Am râs și atunci când eram întrebați dacă ne-am dus cu fotografia buletinului de vot ca să ne luăm salariile. Râdeam de toate tâmpeniile astea pentru că, în compania pe care ați fondat-o, ne-am permis să râdem!

S-ar putea ca și râsul nostru să vă coste. Dacă o „lăsam” mai moale, poate că trăiam o vară liniștită. Unii nu vor crede niciodată, dar au fost dezvăluiri de care ați aflat la televizor, la fel ca orice om din această țară. N-am lăsat-o mai moale, pentru că așa am crescut în această companie.

Vremea râsului a trecut! Nu o să vă placă ce vă spunem, însă cineva trebuie să o spună! Nebunia acestor zile e și războiul nostru! Așa am crescut în compania pe care ați fondat-o. Suntem jurnaliști, dar și cetățeni ai acestei țări. Consemnăm, dar gândim și înțelegem. Respectăm legile și putem recunoaște abuzul. Abuzul care, astăzi, este împotriva lui Dan Voiculescu. Ieri a fost împotriva doamnei Maria din Rădăuți. Mâine poate fi împotriva oricărui român. Iar abuzul nu poate fi ignorat, nu poate fi uitat, nu poate fi iertat!


Dom profesor,

Noi suntem aici!

 

 

„Dom’ profesor” – asa isi incep mai multi realizatori si angajati ai Antena 3, cu „7 ani de acasa” si „7 ani de Intact”, o scrisoare adresata marti lui Dan Voiculescu, in care scriu, intre altele: „Vremea rasului a trecut! Nu o sa va placa ce va spunem, insa cineva trebuie sa o spuna! Nebunia acestor zile e si razboiul nostru! Asa am crescut in compania pe care ati fondat-o. Suntem jurnalisti,  dar si cetateni ai acestei tari. Consemnam, dar gandim si intelegem. Respectam legile si putem recunoaste abuzul. Abuzul care, astazi, este impotriva lui Dan Voiculescu”. Printre semnatarii scrisorii: Alessandra Stoicescu, Adrian Ursu, Oana Stancu, Maria Coman, Razvan Dumitrescu, Dana Grecu.

  • Din scrisoare: „Stim ca acest dosar fabricat s-ar fi putut inchide in orice clipa, daca ati fi facut „pactul cu diavolul”. Ar fi insemnat sa renuntati la demnitate si la onoare. Nu ati facut-o. Si pentru asta va respectam.”

Scrisoarea integrala:

Dom’ profesor,

Va spunem asa, pentru ca asa v-am spus intodeauna.

Suntem angajati aici. Unii de cateva luni, altii de ani, cativa am implinit deja doua decenii. Unii abia incepem si nu v-am cunoscut, altii va stim ca om politic si fondator al trustului. Cativa va stim ca om.

Toti avem cei 7 ani de acasa, multi am adaugat si „7 ani de Intact”. Asta spune multe despre ce ati creat.

Toti am fost martori ai acestor ani nebuni. Cand am vrut sa fim martori activi, ne-ati transmis ca e razboiul dumneavoastra, iar noi suntem jurnalisti. V-am respectat punctul de vedere!

Stim ca acest dosar fabricat s-ar fi putut inchide in orice clipa, daca ati fi facut „pactul cu diavolul”. Ar fi insemnat sa renuntati la demnitate si la onoare. Nu ati facut-o. Si pentru asta va respectam.

Cand am fost atacati doar pentru ca lucram aici, ne-ati aparat. De multe ori chiar fara sa stim. Pentru ca aparat inseamna si ceea ce s-a intamplat in anii de criza, cand posturile TV au cazut unul dupa altul, iar noi am ramas in picioare si ne-am putut face meseria onest. Noi am putut sa ne continuam, normal, vietile. „Normal” in Romania de astazi este un privilegiu de care putini s-au bucurat. Noi, da.

Pare greu de crezut, dar am zambit mult in ultimii ani. La fiecare atac de la ora 6 am ras si am mers mai departe. Am ras chiar si atunci cand cineva, in plin delir, ne-a spus „nespalatilor!”. Radeam pentru ca stiam bine cine deverseaza mizeriile. Am ras si atunci cand eram intrebati daca ne-am dus cu fotografia buletinului de vot ca sa ne luam salariile. Radeam de toate tampeniile astea pentru ca, in compania pe care ati fondat-o, ne-am permis sa radem!

S-ar putea ca si rasul nostru sa va coste. Daca o „lasam” mai moale, poate ca traiam o vara linistita. Unii nu vor crede niciodata, dar au fost dezvaluiri de care ati aflat la televizor, la fel ca orice om din aceasta tara. N-am lasat-o mai moale, pentru ca asa am crescut in aceasta companie.

Vremea rasului a trecut! Nu o sa va placa ce va spunem, insa cineva trebuie sa o spuna! Nebunia acestor zile e si razboiul nostru! Asa am crescut in compania pe care ati fondat-o. Suntem jurnalisti,  dar si cetateni ai acestei tari. Consemnam, dar gandim si intelegem. Respectam legile si putem recunoaste abuzul. Abuzul care, astazi, este impotriva lui Dan Voiculescu. Ieri a fost impotriva doamnei Maria din Radauti. Maine poate fi impotriva oricarui roman. Iar abuzul nu poate fi ignorat, nu poate fi uitat, nu poate fi iertat!

Dom profesor,
Noi suntem aici!

Alessandra Stoicescu
Gabriel Hizo
Adrian Ursu
Oana Stancu
Sabina Iosub
Marius Huc
Lavinia Tudoran
Maria Coman
Trestiana Vanghele
Razvan Dumitrescu
Dana Grecu

Marți s-au reluat dezbaterile în dosarul de corupţie în care Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că a privatizat fraudulos Institutul de Cercetări Alimentare.
Acesta ar putea fi ultimul termen al procesului înaintea rămânerii în pronunţare a sentinţei.

În sala de judecată sunt prezenți Mihai Gâdea și Mircea Badea. Cei doi au venit la Curtea de Apel să-și susțină patronul și se află pe o bancă în spatele lui Dan Voiculescu.
Mircea Badea a comentat procesul, în direct la Antena 3, acesta remarcând că judecătoarea Camelia Bogdan este tunsă că Elena Udrea şi că în sala este extrem de cald, „e iadul”, a spus Badea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: