PRESEDINTELE PLR, SI PRESEDINTELE SENATULUI,CALIN POPESCU TARICEANU A CERUTJOI TUTUROR PARTIDELOR CARE RESPECTA CONSTITUTIA,SA FIE PREGATITE PENTRU A TREIA SUSPENDARE A LUI TRAIAN BASESCU!” EU LANSEZ UN AVERTISMENT FOARTE SERIOS!”

21 aug.

basescu
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut joi tuturor partidelor care respecta Constitutia sa fie pregatite pentru a treia suspendare a lui Traian Basescu. “Eu lansez un avertisment foarte serios”, spune acesta.

„Acțiunea electorală fățișă desfășurată ieri în sediul Administrației Prezidențiale alături de delegația PMP și declarațiile făcute de Președintele României la postul de televiziune B1 mă obligă să adopt o poziție de protest privind încălcarea repetată de către domnia sa a prevederilor constituționale.

Domnul Băsescu a abandonat în aceste ultime zile ale mandatului său până și aparențele ipocrite în spatele cărora a încălcat aproape zilnic Constituția Țării. Asta, în condițiile în care victoria statului de drept este prezentată ca marele succes al regimului său și cu care încearcă din nou să amăgească electoratul. Dacă într-o simplă intervenție televizată dl. Băsescu nu s-a sfiit să ne demonstreze cum conduce direct Ministerul Public și care sunt preocupările sale total în afara atribuțiilor constituționale, atunci ne putem imagina ce se petrece în spatele ușilor închise, în laboratoarele oculte de la Cotroceni. Președintele Țării a dat ieri dispoziție Parchetului General, în direct la B1, să înființeze o comisie rogatorie într-o afacere în care ar putea fi implicat unul dintre numeroșii săi adversari politici, a mai anunțat în numele Administrației Prezidențiale că a cerut o serie de dosare unui ziarist, ca și cum Președinția s-a transformat în organ de anchetă, l-a atacat indirect pe ziaristul Cătălin Tolontan, cel care se ocupă cu investigarea jurnalistică a ”Galei Bute”, în care Elena Udrea e suspectată de fapte de corupție grave. Pe lângă toate acestea, implicarea sa activă în înființarea Fundației Mișcarea Populară, mărturisită tot la B1, și propaganda electorală fățișă și susținută pentru PMP și candidatura Elenei Udrea nici nu mai par încălcări ale Constituției atât de grave.

(…) Chiar dacă timpul rămas până la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale nu permite fizic derularea întregii proceduri pentru demiterea lui Traian Băsescu, cred că forțele politice care țin la respectarea Constituției trebuie să fie pregătite în orice moment pentru inițierea suspendării de către Parlament a Președintelui României. Noi nu apărăm Constituția și Legea facultativ, în funcție de calendarul alegerilor, ci permanent. Inițierea suspendării Președintelui României, fie și în preajma alegerilor, va arăta o atitudine sănătoasă şi corectă faţă de statul de drept. În acest sens, eu lansez un avertisment foarte serios domnului Președinte. Declanșarea sau nu a suspendării Președintelui României va depinde de măsura în care Traian Băsescu va respecta sau nu Constituția până la încheierea procesului electoral și a mandatului său”, spune Tariceanu, intr-un comunicat de presa.

4 răspunsuri sa “PRESEDINTELE PLR, SI PRESEDINTELE SENATULUI,CALIN POPESCU TARICEANU A CERUTJOI TUTUROR PARTIDELOR CARE RESPECTA CONSTITUTIA,SA FIE PREGATITE PENTRU A TREIA SUSPENDARE A LUI TRAIAN BASESCU!” EU LANSEZ UN AVERTISMENT FOARTE SERIOS!””

 1. Popateapa 22 august 2014 la 9:38 am #

  Nu putem sa mai suportam 3 luni sau mai avem bani de cheltuit!

  Apreciază

  • octavpelin 22 august 2014 la 10:03 am #

   BASESCU ,VREA SA RAMANA PRESEDINTE INVOCAND SITUATIA DIN UKRAINA!,ADIO ALEGERI ANTICIPATE!

   Apreciază

 2. octavpelin 22 august 2014 la 11:35 am #

  Fain articolul tau !

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. Adrian Năstase redivivus | Blog Popa Țeapă - 22 august 2014

  […] NĂSTASE. “Am rămas același, încercările din ultimii ani cred că mai curând m-au întărit, am nevoie de ceva timp ca să-mi lămuresc proiectele pentru viitor, vreau să stau cu familia […]

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: