SERVICIILE SECRETE BRITANICE L-AU INDENTIFICAT PE JIHADISTUL GRUPARII STATULUI ISLAMIC,CARE L-A DECAPITAT PE ZIARISTUL AMERICAN JAMES FOLEY,IN PERSOANA RAPPERUL BRITANIC „L JINNY!”

25 aug.

Ucigaşul jurnalistului american James Foley este un fost cântăreţ de rap!

 

Serviciile secrete britanice l-au identificat pe jihadistul grupării Statul Islamic, care l-a decapitat pe ziaristul american James Foley, informează cotidianul The Times, care citează „înalte surse ale guvernului britanic”, relatează site-ul Europa Press, conform Agerpres. „Suspectul cheie” este identificat drept Abdel Majed Abdel Bary, un fost cântăreţ de rap cunoscut sub numele artistic de „L Jinny”. El a intrat în atenţia poliţiei după ce a postat recent pe contul său de Twitter o fotografie în care apare ţinând în mână un cap de om.

Până anul trecut, Bary, în vârstă de 23 de ani, locuia cu mama sa şi cu cinci fraţi la Londra. Tatăl lui Bary, un refugiat egiptean despre care se crede că era unul dintre cei mai apropiaţi locotenenţi ai defunctului lider al Al Qaida, Osama Ben Laden, a fost extrădat în 2012 din Marea Britanie către SUA, fiind acuzat de terorism pentru presupusul său rol în bombardarea ambasadelor americane în estul Africii în 1998.

Potrivit cotidianului The Independent, pe când locuia la Londra şi se ocupa cu cântatul, Bary a apărut chiar în clipuri video, iar câteva dintre single-urile lui au fost difuzate la BBC Radio în 2012. În cântecele sale, Bary face adesea referire la familia sa, dar şi la consumul de droguri şi la violenţă. Ulterior, referirile la canabis au dispărut, în locul lor apărând tirade la adresa oamenilor care aleg să-şi cheltuiască banii prin cluburi, cu băutura sau cu drogurile, în loc să-şi hrănească familiile. Cel mai recent clip video, care a fost postat pe YouTube în luna martie a acestui an, se numeşte ‘The Beginning’ (Începutul) şi conţine versuri de genul: ‘Dă-mi mândrie şi onoare aşa cum i-ai dat tatei, jur că în ziua în care l-au luat pe tata mi-a venit să ucid un poliţist sau doi’.

În prezent nu se ştie unde anume în Siria se află Bary, iar contul său de Twitter – ‘Terrorist’@ItsLJinny – a fost dezactivat. Un expert în sunet a comparat înregistrarea cu uciderea brutală a lui Foley cu vocea lui Bary de pe vremea când cânta rap şi a declarat pentru The Independent că există ‘o mare asemănare’ între cele două voci.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: