VICEPREMIERUL LIVIU DRAGNEA ATAC DUR LUNI LA ALESII PNL,CARE NU MAI AU NICIO LEGIMITATE INTRUCAT AU FOST ALESI PE LISTELE USL SI NU A PNL SAU PSD!,ACL GENEREAZA UN BLOCAJ IN ADMINISTRATIILE JUDETENE SI LOCALE DIN TARA!

25 aug.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni, într-o conferință de presă, la Baia Mare, că PNL și PDL au creat deja un blocaj de funcționare a administrațiilor locale din mai multe județe, situație extrem de nepotrivită care riscă să arunce România în haos.

 

„PNL și PDL sunt autorii unui puci administrativ generalizat în toate localitățile din România. Practic putem spune că au organizat lovituri de palat în toată țara și este de fapt cea mai mare campanie de batjocorire a voinței românilor exprimat prin vot la alegerile locale din 2012. PNL-ul, prin ieșirea din USL, a vândut voturile și încrederea românilor celor de la PDL, iar Guvernul vrea să intervină pentru restabilirea voinței alegătorilor, voință exprimată liber acum doi ani de zile la alegerile locale”, a afirmat Dragnea.

Potrivit vicepremierului, acest proiect de act normativ dă șansa primarilor și consilierilor locali sau județeni să decidă dacă sunt de acord să respecte deciziile luate de unii lideri politici la București în spatele ușilor închise sau să decidă dacă vor să respecte voința cetățenilor din comunitățile pe care le conduc.

„Este de fapt o opțiune democratică, o posibilitate pe care vrem să o oferim aleșilor locali pentru că din ce în ce mai mulți primari, în ultimele două-trei luni de zile, au transmis semnale foarte clare că nu sunt de acord cu deciziile luate la centru; consilieri locali care stau într-o teamă permanentă, pentru că sunt amenințați cu darea afară din partid și în consecință își pierd mandatul, și primari și aleși locali care au din ce în ce mai multe probleme cu cetățenii, deoarece cetățenii au votat într-o oarecare măsură la alegerilor locale cu USL; n-au votat PSD, PNL, PC, ci USL și nu sunt de acord cu cea ce fac primarii acum”, a declarat Liviu Dragnea.

El a remarcat că există deja numeroase județe în care actul administrativ este îngreunat de reprezentanții noi alianțe ACL

„De asemenea, sunt din ce în ce mai mari probleme în multe localități și județe cu majoritățile din consiliile locale și consiliile județene. Sunt proiecte care încep să fie blocate; sunt acte care trebuie să le adopte în consiliile locale și consiliile județene și care nu mai pot fi adoptate pentru că majoritățile au fost furate și s-a ajuns în situații absurde ca cei din PDL, de exemplu, în județul Botoșani, la municipiu au primit 10% din voturi și acum împreună cu cei din PNL care au fugit din USL conduc CL din municipiul Botoșani și bineînțeles sunt împotriva primarului PSD de acolo”, a afirmat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a subliniat că blocajul generat de ACL pune în dificultate luarea unor decizii privind fondurile de finanțare interne și europene.

„De asemenea, sunt foarte multe proiecte europene care au nevoie de hotărâri în CL și CJ, și în cele mai multe cazuri majoritatea devenind ostilă primarilor nu mai pot adopta hotărârile necesare. Riscăm ca în perioada imediat următoare să apară un blocaj generalizat în administrația locală cu efecte directe și grave asupra dezvoltării comunităților locale.

Cei de la PNL și PDL, de fapt, acuză absurdul. Noi discutăm de un proiect de act normativ care va fi aproape identic cu un act normativ adoptat de ei în 2006 și promulgat rapid de Traian Băsescu prin care au creat posibilitatea aleșilor locali să opteze și să aleagă un partid într-un termen de 45 de zile. Chiar este nevoie de foarte mult tupeu și ipocrizie să acuzi intenția de a se adopta un act normativ identic cu un act normativ pe care l-ai adoptat tu (PDL), acum câțiva ani. Și vorbim de inițiatorii Eugen Nicolaescu, Calimente, Rareș Mănescu, sigur și votat de toată Alianța DA și promulgat de Traian Băsescu. Problema este un reală în administrație, oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți. Nu noi am rupt USL-ul, nu noi am creat PMP-ul, nu noi am creat PLR-ul, nu sunt de vină primarii și aleșii locali, nu sunt de vină nici comunitățile pentru aceste decizii (…). Primarii sunt din ce mai în nemulțumiți că nu pot să respecte dorința cetățenilor”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, nu este obligatoriu ca primarii sau viceprimarii să vină la PSD, însă PNL și PDL nu pot fi lăsate „să blocheze țara”.

Vicepremierul Liviu Dragnea a avut în aceeași zi o întâlnire cu primari și viceprimari din județul Maramureș, semnând contractele de finanțare pentru 58 de obiective de interes comunitar și a predat cheile a 13 microbuze destinate transportului copiilor la școală.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: