PREMIERUL VICTOR PONTA ACUZE NIMICITOARE ADUSE TRIADEI BASESCU-IOHANNIS – BLAGA CARE PRIN ACTIUNILE LOR IMPOTRIVA INTERESELOR ROMANILOR SI A ROMANIEI, PENTRU CA TARA NOASTRA SA NU AIBA UN PORTOFOLIU IMPORTANT DE COMISAR EUROPEAN,SE FAC VINOVATI DE INALTA TRADARE SI AR TREBUI SA FIE ARESTATI!

4 sept.

psd iohannis
Liderii ACL îşi dau cu stângul în dreptul. În loc să susţină demersurile ţării noastre pentru a obţine un portofoliu important în cadrul Comisiei Europene, Iohannis şi Blaga sabotează acest demers prin transmiterea de scrisori către liderii europeni în care susţin că nominalizarea Corinei Creţu s-a făcut „ilegal”. Astfel, liderii ACL au preluat în totalitate modelul băsist de a face politică: pârăşte România la Bruxelles şi sabotează şansele ţării noastre de a obţine un portofoliu important.

Din nou, România este lovită de noaptea minţii a unor politruci, care şterg pe jos cu interesul ţării noastre în UE pentru a obţine avantaje în lupta politică internă. Astfel, deşi avem şansa de a obţine un portofoliu important, care să ajute la dezvoltarea tării, o gaşcă de politruci imorali, conduşi de Traian Băsescu, acţionează împotriva ţării. Iohannis şi Blaga s­-au trezit peste noapte să saboteze posibila numire a Corinei Creţu în funcţia de comisar european pe motiv că nu s-au respectat procedurile interne. Argumentul celor doi e pueril şi arată că singurul lor scop e să lovească în Guvernul Ponta, nepăsându-le că fac rău ţării. Pentru informarea liderilor ACL, numai după ce i se atribuie portofoliul României se pot începe audierile persoanei numite de Guvern în Parlamentul naţional pentru funcţia de Comisar European.

Dar să-i acuzăm de neştiinţă nu ar fi corect pentru că Iohannis şi Blaga au fost informaţi de cutuma europeană. Liderii ACL sunt pionii lui Băsescu şi au acţionat la ordinul acestuia. Dacă Băsescu nu şi-a putut impune punctul de vedere în această chestiuni atunci hai să moară şi capra vecinului. E aceeaşi strategie bolnavă ca şi în cazul nominalizării lui Varujan Vosganian în 2006, atunci când în presă au apărut informaţii că acesta ar ar fi colaborat cu Securitatea. Iar locul lui Vosganian a fost preluat de Leonard Orban, dar pe un portofoliu foarte slab. Să sperăm că pentru binele ţării aceşti politruci, Blaga, Iohannis, Băsescu, vor dispărea de pe scena politică cât mai repede.

Premierul Victor Ponta a calificat drept „cel mai ruşinos moment posibil pentru România” faptul că preşedintele Traian Băsescu şi liderii Opoziţiei au „sabotat” interesul ţării noastre de a avea un portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană.

„România a obţinut în urma negocierilor un portofoliu extrem de important, din punctul meu de vedere cel mai important, după care, tot din România, aseară, domnul Băsescu a contestat, liderii opoziţiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important e să moară capra românească că nu este susţinută de domnul Băsescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga. Dacă se va întâmpla aşa, vreau să vă spun că este cel mai ruşinos moment posibil pentru România. Nicio altă ţară din cele 28 nu şi-a sabotat în mod public şi cu atâta energie interesul de a avea un portofoliu bun. Eu am încă încredere că vocea domnului Băsescu, a domnului Iohannis şi a domnului Blaga nu va prevala în faţa interesului României”, a afirmat premierul la începutul şedinţei de Guvern.

Ponta a precizat că în 2006, „exact pe aceeaşi filieră”, România a pierdut un portofoliu important care urma să fie deţinut de Varujan Vosganian şi a primit, în cele din urmă, postul de comisar pentru multilingvism.

„Domnul Vosganian mi-a spus că a păţit la fel în 2006. (…). Îmi pare rău că în 2006, exact pe aceiaşi filieră, în loc să primim un portofoliu economic important pentru domnul Vosganian, am primit multilingvism. Sper să nu păţim la fel după ce puteam să avem cel mai important portofoliu, tot din ţară să fie cerut în mod insistent ca România să nu primească nimic sau să primească un portofoliu cât mai slab ca să fie folosit în bătălia politică internă. Eu nu văd lucrurile aşa şi îmi doresc ca în 2019 să avem şi preşedinte şi prim ministru şi lideri ai opoziţiei într-adevăr cu capul pe umeri şi cu mintea la ei când tratează interesele Europei”, a mai spus premierul.

Ponta a dat asigurări că lucrurile stau diferit în ceea ce priveşte poziţia României la summit-ul NATO de la Cardiff şi că în acest caz instituţiile statului s-au coordonat. „La summit-ul NATO din Ţara Galilor vreau să ştiţi că România are o poziţie coordonată şi clară în interes naţional şi anume al consolidării flancului estic al NATO, al unei prezenţe permanente din punct de vedere militar şi al asigurărilor pentru Republica Moldova, pentru Ucraina a securităţii. E un caz fericit în care toate instituţiile statului sunt de acord şi lucrează împreună cu interesul naţional”, a mai spus premierul Victor Ponta. 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: