IN URMA PLANGERII DEPUSE DE PRIMARUL PNL PUCIOASA,DANUT BADAU,TRIBUNALUL BUCURESTI A CONSTATAT CA ALEGEREA NAZISTULUI KLAUS VERNER IOHANNIS CA PRESEDINTE PNL ,ESTE NELEGALA SI A RESPINS ALEGEREA INTREGII CONDUCERI A PNL-BASESCU LA CONGRESUL DIN 27 -28 IUNIE!

9 sept.

Klaus Iohannis

 

Tribunalul Bucuresti a constatat ca ilegala alegerea lui Klaus Iohannis presedintele PNL, mai mult decat atat tribunalul a respins alegerea intregii conduceri PNL la Congresul din27-28 iunie. Deciziile Tribunalului vin in urma plangerii depuse de primarul PNL din Pucioasa, Danut Badau, potrivit Romania TV.

 

Practic Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul Partidul Naţional-Liberal adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel nu este validată juridic alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Johannis. Decizia nu este definitivă.

Principalul motiv pentru contestatia formulata impotriva lui Klaus Iohannis a fost vechimea lui Klaus Iohannis in PNL, care nu corespundea ocuparii functiei de presedinte. Klaus Iohannis a primit insa o derogare. Aceasta nu a contat insa in ochii instantei.

”Urmare a organizării congreselor extraordinar şi ordinar din 27 şi 28 iunie ale PNL am constatat o serie de neconformităţi, chestiuni care nu sunt statutare sau sunt nelegale. Eu, în acţiunea pe care am făcut-o, împotriva cererii de încuviinţare a modificării statutului partidului, am venit cu o serie întreagă de motive şi argumentarea acestora din care reiese că domnul Iohannis nu ar fi membru al unei organizaţii a PNL. Afirmaţia mea este făcută pe nişte argumentaţii, să zicem aşa, mai mult pe surse, pentru că nu am avut posibilitatea să verific în fapt dacă domnul Iohannis e membru al organizaţiei Sibiu. Din consultarea pe internet a Biroului Politic Municipal Sibiu şi a Biroului Judeţean Sibiu nu reiese faptul că domnul Iohannis este membru, mai ales că primarul de municipiu face parte de drept din aceste organisme”, a afirmat Dănuţ Bădău, la momentul depunerii plangerii.

”Statutul PNL nu face derogări de vechime pe numirea pe funcţii, ci numai pe candidaturi (…). Ştim bine că domnul Iohannis şi-a dat demisia la un moment dat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, funcţie pe care a obţinut-o la congresul partidului şi pe listă. Dându-şi demisia nu mai făcea parte din Biroul Politic Central sau din Delegaţia Permanentă, nu putea să ocupe nici locul altuia. Nefiind prim-vicepreşedinte nu putea fi nici membru, că ar fi însemnat o structură mai mare care însemna modificare de statut şi în acest fel nu putea să fie şi numit pe funcţia de preşedinte interimar. Aşa că toate acţiunile, demersurile sale, actele juridice statutare pe care le-a elaborat în această perioadă, inclusiv convocarea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: