SE CRUCESTE GEORGE SOROS SPONSORUL ORGANIZATIEI ACTIVEWATCH,CONDUSA DE MIRCEA TOMA,CARE L-O PARAT LA ORDINUL LUI BASESCU,PE PREMIERUL PONTA LA CNCD,CU PRIVIRE LA AFIRMATIA CA REGIMUL BASESCU SE ASEAMANA CU „REGIMUL NAZIST!”

9 sept.

ponta basescu
Organizatia ActiveWatch a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in legatura cu faptul ca “presedintele de partid si prim-ministrul” Victor Ponta a comparat “regimul Basescu” cu “regimul nazist”. Potrivit ActiveWatch acestea reprezinta o minimalizare a crimelor nazistilor. “Negarea implicita – chiar daca neintentionata – a Holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii”, arata organizatia citata.Sesizarea transmisa CNCD de catre ActiveWatch:

Bucuresti, 09.09.2014

Catre: Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
In atentia: Domnului Presedinte Asztalos Csaba Ferenc

Domnule Presedinte,

Asociatia ActiveWatch, cu sediul in Str Ioan G. Bibicescu, nr 13, ap 1, sector 1, Bucuresti, formuleaza prezenta
PLANGERE

privind declaratia d-lui Victor Ponta, Primul Ministru al Romaniei, din cadrul interventiei telefonice avute la postul Antena 3 in seara zilei de duminica, 7 septembrie, prin care, indirect, au fost minimizate crimele holocaustului, fiind astfel supusi unui tratament degradant membrii comunitatilor care au fost victime ale acestui fenomen, urmand ca in baza probelor administrate sa dispuneti:

 

  • Constatarea faptei de discriminare savarsite de Primul Ministrul al Romaniei
  • Sanctionarea faptei de discriminare savarsite de Primul Ministru al Romaniei cu amenda contraventionala

Adresa oficiala a Primului Ministru este Guvernul Romaniei, Piata Victoriei Nr 1, Sector 1, Bucuresti, cod postal: 011791.

MOTIVE
In fapt,
In data de 07.09.2014, in cadrul unei interventii telefonice facuta pe postul de televiziune Antena 3 in cadrul emisiunii “Punctul de intalnire”, Primul Ministru Victor Ponta a facut urmatoarea afirmatie:
“Nu exagerez folosind acest termen, cred ca efectele asupra societatii romanesti, lasate de cei zece ani de regim Basescu, sunt destul de asematoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania, si de asta spun de debasificarea societatii.”

In opinia noastra, discursul public al presedintelui de partid si prim ministrului Victor Ponta, care a comparat “regimul Basescu” cu “regimul nazist” constituie implicit o dramatica coborare in derizoriu a crimelor nazismului. Negarea implicita a holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii.

In drept,
Din punctul nostru de vedere, discursul lui Victor Ponta intra sub incidenta articolulului 2 (4) a OUG 137/2000 republicata, privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare:
“Orice comportament activ ori pasiv care, prin efectele pe care le genereaza, favorizeaza sau defavorizeaza nejustificat ori supune unui tratament injust sau degradant o persoana, un grup de persoane sau o comunitate fata de alte persoane, grupuri de persoane sau comunitati atrag raspunderea contraventionala conform prezentei ordonante, daca nu intra sub incidenta legii penale.”

Prin minimalizarea crimelor nazismului, Victor Ponta a supus unui tratament degradant comunitatile care au fost victime ale holocaustului, dar si toate persoanele care au fost victime ale acelui regim.

In consecinta, ActiveWatch considera ca este necesara o interventie institutionala care sa evalueze cu greutatea autoritatii publice enuntul presedintelui de partid si prim ministrului Victor Ponta.

Cu stima,
Mircea Toma,
Presedinte – Asociatia ActiveWatch

2 răspunsuri to “SE CRUCESTE GEORGE SOROS SPONSORUL ORGANIZATIEI ACTIVEWATCH,CONDUSA DE MIRCEA TOMA,CARE L-O PARAT LA ORDINUL LUI BASESCU,PE PREMIERUL PONTA LA CNCD,CU PRIVIRE LA AFIRMATIA CA REGIMUL BASESCU SE ASEAMANA CU „REGIMUL NAZIST!””

  1. searchnewsglobal 9 septembrie 2014 la 7:33 pm #

    „Base a fost de departe cel mai mare hotz si mincinos. L-am auzit si acum laudandu-se la Sinnicolau Mare ca a luptat cu sistemul protejat de Iliescu de 50 de ani. Ce minciuna gogonata, buna pentru handicapati ! Pai ce sustinere mai poate sa faca Iliescu si cine-l mai baga-n seama ??? Mi-e asa de scarba cand ii aud minciunile gogonate ! Va programeaza creierul celor slabi repetand aceleasi povesti de 10 ani cu vocea aceea imperativa si brutala. Este exact stilul de voce care poate induce in subliminal orice informatie. Asa ca nu-l mai asculati pe Base si ganditi cu capul vostru. La fel si pe Udrea, ca si ea a invatat toate tertipurile in 10 ani de scoala basista.”. Tot ce nu-i convine lui Băsescu e ilegal şi trebuie pedepsit cu închisoarea. SĂ ÎNCEAPĂ DEBĂSIFICAREA ROMÂNIEI! SĂ SCĂPĂM ODATĂ DE CANCERUL CARE CHINUIE ROMÂNIA DE 10 ANI! DOAMNE AJUTĂ!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: