PREMIERUL VICTOR PONTA LE-A TRANSMIS JOI O SCRISOARE PRESEDINTILOR PRINCIPALELOR PARTIDE POLITICE SA O SPRIJINE PE CORINA CRETU IN PARLAMENTUL EUROPEAN SI CEL NATIONAL!

11 sept.

Premierul Victor Ponta le-a transmis, joi, o scrisoare președinților principalelor partide politice prin care le solicită să sprijine candidatul României pentru portofoliul de comisar european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Premierul se adresează liderilor PNL — Klaus Iohannis, PDL — Vasile Blaga, UDMR — Kelemen Hunor și PMP — Elena Udrea, în calitatea de „membri ai Partidului Popularilor Europeni, dar și ca lideri de „partide cu reprezentanți în Parlamentul European, precum și în Parlamentul României”.

„În calitate de prim-ministru al Guvernului României, fac apel la dumneavoastră să susțineți, atât în cadrul dezbaterilor din Parlamentul României, cât și în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii și europarlamentarii PDL, PNL, UDMR și PMP, candidatul țării noastre pentru acest important portofoliu. De asemenea, fac apel la susținere de către partidele dumneavoastră, pentru doamna Corina Crețu, și în cadrul Partidului Popular European, al cărui reprezentant este, de altfel, și președintele desemnat al Comisiei Europene. Sunt convins că un astfel de demers este în interesul național și cred că acum avem cu toții ocazia să arătăm că, dacă suntem uniți, dacă ne promovăm constructiv și pozitiv interesul național, putem avea cu toții de câștigat, ca țară și ca națiune”, se arată în scrisoarea transmisă de premier.

Ponta amintește, totodată, că portofoliul pentru Politică Regională „este unul de mare prestigiu și responsabilitate” și consideră că atribuirea acestuia Corinei Crețu „reprezintă un succes pentru țara noastră și un semn al importanței care ni se acordă în cadrul Uniunii Europene”.

„Cunoașteți, cu siguranță, faptul că acest comisariat gestionează peste 350 de miliarde de euro din bugetul UE și are o deosebită importanță pentru susținerea politicii de coeziune în cadrul UE, pentru următorii ani — ani esențiali pentru dezvoltarea României”, se mai precizează în document.

Șeful Guvernului își exprimă speranța că, „dincolo de disputa politică, dincolo de demersurile politice de până acum, fiecare dintre noi trebuie să pună pe primul plan interesul României și al cetățenilor români”.

„Acum avem ocazia să demonstrăm românilor că actuala clasă politică are capacitatea de a acționa unitar, în direcția corectă, pe temele importante pentru țară”, conchide premierul, cu speranța că șefii partidelor vor „răspunde pozitiv acestui apel”.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: