UNEALTA LUI BASESCU,GORGONA TURBATA ,MONICA GHERGHESCU ( MACOVEI),ATAC NIMICITOR IMPOTRIVA LUI TRAIAN BASESCU:”IN 2009 MA VOIA PREMIER!”

11 sept.

Monica Macovei
Europarlamentarul Monica Macovei nu îi rămâne datoare președintelui Traian Băsescu după ce acesta în mai multe interviuri televizate a acuzat-o că ar fi fost necinstită cu el și mai apoi i-ar fi întors spatele și lui Vasile Blaga alături de care a rămas în PDL. În cadrul unui interviu pentru România Liberă europarlamentarul îi dă o replică usturătoare președintelui Băsescu.

Monica Macovei susține că președintele a ales să se bată cu toată lumea doar pentru că o susține necondiționat pe Elena Udrea și de asemenea îi aduce aminte că prin 2009 i-a propus să fie premier.

Iată pasajele:

Traian Băsescu a spus că după alegerile generale din 2008 a renunțat să vă mai propună pentru un nou mandat de ministru al Justiției din cauza unor “carențe consistente”. Deci relația dvs. cu președintele s-a degradat încă înainte să-l criticați pentru că a negociat funcțiile de procurori generali cu prim-ministrul?

M.M.: Mă surprind afirmațiile președintelui prin care dorește să rescrie trecutul, pentru că faptele stau cu totul altfel. În 2007, după ce am fost dați afară din Guvern de Tăriceanu, președintele mi-a propus să fiu consilier prezidențial cu rangul cel mai înalt la Cotroceni. Am fost nevoită să refuz pentru că aveam deja un contract internațional de onorat. În 2008, atât dl Boc, cât și dl Băsescu mi-au propus în campania electorală să fiu ministru al Justiției în guvernul de după alegeri. Am acceptat, dar, ulterior, a fost numit Cătălin Predoiu. Președintele mi-a spus că PSD, care a intrat în guvern alături de PDL, nu m-a vrut. În acele condiții, nici eu nu aș fi vrut să fiu ministru într-un guvern alături de PSD. Zilele astea am aflat tot de la președinte că, de fapt, putea să mă numească, dar domnia sa n-a vrut. Apoi, în toamna lui 2009, după ce a căzut Guvernul Boc, președintele m-a chemat să îmi propună mandatul de premier pentru a forma un nou cabinet. Am refuzat atunci pentru că, fiind o perioadă de criză economică, am considerat că poziția trebuia ocupată de cineva cu expertiză în domeniul economic. După cum se vede, drumurile noastre s-au despărțit după episodul cu numirea procurorilor din 2013. Eu am cerut atunci o procedură transparentă de selecție, președintele a preferat un ”aranjament murdar” cu PSD, așa cum el însuși l-a numit un an mai târziu. În urma acelui „aranjament murdar” a fost numit la Parchetul General domnul Tiberiu Nițu, care vedeți că nu face nimic. În luna iunie i-am trimis o scrisoare să continue anchetarea Mineriadei în 1990 și a ignorat-o. Eu vă spun faptele așa cum au fost. Cu mine președinte, astfel de „aranjamente murdare” în numirea procurorilor nu vor avea loc. Voi numi cei mai competenți oameni, pentru că numai aceștia pot conduce aceste instituții în folosul românilor.

Președintele Băsescu soco­teș­te, pe de altă parte, că a fost “necinstit” din partea dvs. că “ați făcut sluj la Blaga”, iar apoi i-ați întors spatele.

MM.: .Cred că „necinstit” a fost ce a făcut domnia sa cu PDL, care i-a fost mereu alături și l-a susținut, iar atunci când nu a ieșit persoana dorită de el, a rupt partidul. Dacă PDL nu ar fi fost rupt, ar fi luat la europarlamentare peste 20%. Am rămas atunci alături de colegii din PDL pentru că alături de ei am dus cele mai grele bătălii politice pentru această țară și pentru că un om matur nu își ia jucăriile și pleacă atunci când nu câștigă o competiție. Nu aveam ce „sluj” să fac în fața lui Vasile Blaga, pentru că prezența mea pe lista PDL la europarlamentare a ridicat partidul cu câteva procente, mai exact cu 22%, conform analizei făcute pe Sociologica. Apoi, faptele mele sunt cunoscute, precum și ieșirile mele publice. Nimeni nu poate spune că nu m-am bătut pentru principiile mele, chiar și cu șefii mei direcți. Amintesc de Tăriceanu, care voia să îi dau eu sau procurorii raportul despre dosare ale politicienilor. Iar în PDL am spus întotdeauna ce am avut de spus, indiferent de cine a fost președinte, Boc sau Blaga, mai ales referitor la integritatea unor membri din conducerea PDL.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: