FUHRERUL NAZI TRAIAN BASESCU, NIMICIT LA CCR : „AR PUTEA NUMI UN CAL,E ABSURD!”(CALIGULA CARE SI-A FACUT CALUL SENATOR!)

16 sept.

TRAIAN BASESCU - DECLARATIE DE PRESA
O ședință spumoasă a avut loc, marți, la Curtea Constituțională. În ședința publică de care atârnă soarta lui Daniel Morar in CCR, Asociația Magistraților din România a stârnit râsetele întregii audiențe.

Ce s-a judecat

AMR a cerut in instanta anularea Decretului prezidential privind numirea fostului sef DNA Daniel Morar in functia de judecator al Curtii Constitutionale pentru ca “nu indeplineste conditia de legalitate a inaltei competente profesionale”. In replica, Administratia Prezidentiala a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate in care reclama faptul ca numirile de judecatori CCR facute de Parlament nu sunt atacabile, in timp ce Decretele prezidentiale pot fi invalidate de instante. Aceasta exceptie se judeca astazi la CCR.

VEZI soluţia judecătorilor CCR

Ce s-a intamplat in sedinta CCR

Avocatul din partea AMR a motivat cererea de anulare a numirii de catre Presedintie a unui judecator CCR, printr-un exercitiu de imaginatie.

El a cerut judecatorilor CCR sa isi imagineze “absurdul la care s-ar putea ajunge” daca nu se pot cenzura numirile de catre Presedinte a unui judecator CCR. “Daca ar numi pe cineva care nu are cetatenie romana, sau e minor, sau fara studii juridice, sau un cal?”, a declarat avocatul AMR.

In momentul in care a mentionat calul, intreaga audienta a inceput sa rada, inclusiv judecatorii CCR.

“Ma bucur ca cel putin exemplul meu de situatie absurda a starnit zambete in fata si rasete in spate”, a spus avocatul CCR.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, amuzat si el de exemplul calului, a spus ca a ras pentru ca se gandeste cum ar baga calul in sala de sedinte a CCR.

“Asta ar fi cea mai mica problema”, a declarat avocatul AMR, la care Zegrean a spus ca tot nu stie cum ar aduce calul in CCR pentru ca animalul n-ar incapea in lift.

La sedinta nu au participat judecatorii CCR Daniel Morar si Mona Pivniceru.

“Daca decretul n-ar fi cenzurat, presdintele ar  putea sa fie deasupra legii, ar putea sa fie dictator”, a mai spus avocatul AMR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: