GAULEITERUL KLAUS IOHANNIS SI PNL – BASESCU ,INFRANGERE RUSINOASA LA CCR!

16 sept.

CCR
Judecatorii CCR a respins, marti, ca fiind inadmisibila, sesizarea PNL privind o serie de articole din Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind alegerile prezidentiale.

DATA ALEGERILOR NU SE SCHIMBA in urma deciziei CCR, astfel ca cele doua tururi de scrutin vor avea loc pe 2 si 16 noiembrie.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a Curtii s-a aflat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.1 pct. 2, pct.7, pct. 10 si pct. 15 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 45/2014 privind modificarea si completarea Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, ridicata in procesul aflat la CAB dintre Partidul National Liberal, prin presedintele acestuia, Klaus Iohannis, si Guvern

ARTICOLELE ATACATE DE PNL:

– La articolul 2 alineatul (1), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins: “e) partide politice parlamentare – partidele şi alte formaţiuni politice care au grup parlamentar propriu în cel puţin una din Camerele Parlamentului şi care au obţinut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputaţi sau senatori pentru candidaţii înscrişi pe listele acestora ori pe listele unei alianţe politice sau electorale din care au făcut parte partidele ori formaţiunile politice respective.”

– La articolul 17 alineatul (1), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:  “f) organizează şi implementează un sistem de colectare de date şi de informare periodică a opiniei publice privind prezenţa populaţiei la vot;”

– La articolul 24 alineatul (4), după litera b) se introduce o nouă literă, litera b^1), cu următorul cuprins:  “b^1) furnizează, în ziua alegerilor, date privind prezenţa populaţiei la vot, conform unui program stabilit de Biroul Electoral Central;”.

– La articolul 44, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:  “(4) Alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind înscrişi de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare în tabelul prevăzut la art. 9 alin. (1). Modelul declaraţiei pe propria răspundere se stabileşte prin hotărâre a Guvernului în termenul prevăzut la art. 65 alin. (1).”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: