MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE ,EUGEN TEODOROVICI STERGE PE JOS CU IPOCRITUL PENAL TRAIAN BASESCU: ” ROMANIA A INCASAT DOUA MILIARDE DE EUROI DIN FONDURILE STRUCTURALE SI DE COEZIUNE IN ANUL 2014!

20 sept.

România a încasat două miliarde de euro din fondurile structurale și de coeziune în acest an, ceea ce înseamnă că ținta asumată pentru 2014 a fost realizată în proporție de 66%, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, referindu-se la declarațiile recente ale șefului statului pe această temă.

„Actuala guvernare a făcut performanțe în absorbția fondurilor europene: numai în perioada mai 2012 — august 2014, România a încasat peste 5,5 miliarde de euro din fondurile structurale și de coeziune. Această sumă depășește cu mult valoarea totală a sumelor atrase în perioada ianuarie 2007 — mai 2012, de numai 1,43 miliarde de euro. Mai mult, anul trecut, România a devenit lider în UE din punct de vedere al creșterii înregistrate de sumele încasate de la Comisia Europeană în 2013 comparativ cu perioada 2007 — 2012”, a spus Teodorovici, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit ministrului, fostele guvernări au lăsat o rată de absorbție de 8,53%.

„Fostele guvernări au lăsat o situație dezastruoasă: rata de absorbție extrem de scăzută: 8,53% la finalul a cinci ani și jumătate de așa-zisă atragere a fondurilor europene. Acum, datorită tuturor măsurilor luate de actuala guvernare, rata de absorbție curentă a ajuns la peste 37%. Vocile fostelor guvernări, care au avut rezultate atât de slabe în absorbția fondurilor europene, au atacat nejustificat activitatea Guvernului în privința absorbției fondurilor europene și în privința pregătirii documentelor de programare pentru perioada 2014 — 2020”, a mai afirmat Teodorovici.

Potrivit acestuia, România este cel de-al 11-lea stat UE din cele 28 care a obținut aprobarea Comisiei pentru Acordul de Parteneriat.

„În acest an, România va solicita Comisiei Europene rambursarea a peste 3 miliarde de euro și va încasa peste 3 miliarde de euro, depășind astfel performanța înregistrată anul trecut. Țara noastră a încasat deja două miliarde de euro din fondurile structurale și de coeziune în acest an, ceea ce înseamnă că am realizat în proporție de 66% ținta asumată pentru acest an”, conchide ministrul Fondurilor Europene.

Președintele Traian Băsescu i-a criticat joi seară pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și pe ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru felul în care au reacționat la declarațiile sale despre faptul că Executivul nu a reușit să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană pentru programul Locuri de muncă pentru tineret.

‘La afirmațiile legate de locurile de muncă pentru tineret a fost o reacție imediată și promptă a băiatului din discotecă, ministru pentru Fondurile Europene. Și ne informa dânsul, în replică, despre faptul că Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 tocmai a fost trimis la Bruxelles pentru aprobare. Sigur că nimeni nu te pune să vorbești când nu știi’, a declarat Băsescu.

AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: