VICEPREMIERUL DAN CONSTANTIN,PRESEDINTE P.C.: „KLAUS IOHANNIS NU VA INTRA IN TURUL II AL ALEGERILOR PREZIDENTIALE!”

28 sept.

Klaus Iohannis

Vicepremierul Daniel Constantin, preşedinte al Partidului Conservator prezice faptul că prezidenţiabilul ACL nu va intra în turul al II-lea. Într-o analiză pe blogul personal, ministrul Agriculturii insistă că prin linia de comunicare abordată şi prin dependenţa totală de Traian Băsescu şi de practicile acestuia, KLaus Iohannis va rata turul al II-lea:

De ce poate rata Klaus Johannis intrarea in turul doi:

1. Demonstreaza inabilitati individuale inexplicabile.

La nivel de comunicare, domnul Johannis comite constant erori greu de explicat intr-un registru logic. “Am investit in case, nu in copii” va ramane probabil printre cele mai mari gafe din istoria dezbaterilor politice din Romania. Cu asemenea declaratii, primarul Sibiului a reusit un veritabil paradox electoral: si-a anulat candidatura inca inainte de a si-o lansa.

2. Are o relatie precara cu propria alianta.

Majoritatea membrilor PNL si PDL sunt foarte rezervati in relatia cu primarul Sibiului, care, in ultimii ani, a demonstrat ca poate urca rapid in orice barca pentru a-si promova interesele, dar poate cobori la fel de repede. Pentru multi liberali si democrat-liberali, Klaus Johannis ramane un “element strain”, un candidat conjunctural si imprevizibil, care, asa cum l-a tradat pe cel care l-a impus in fruntea PNL, s-ar putea debarasa oricand de actualii aliati.

3. Ramane dependent de Traian Basescu.

Klaus Johannis este unul dintre iepurii electorali ai actualului presedinte, fapt dovedit atat de intalnirile neoficiale, de sfatuitori de imagine comuni (Felix Tataru), cat si noncombatul flagrant dintre cei doi. Este un aranjament din care, cel putin pentru primul tur, domnul Johannis are numai de pierdut: minoritatea favorabila lui Traian Basescu este indemnata insistent catre Elena Udrea, iar majoritatea ostila presedintelui in functie, compusa inclusiv din liberali si democrat-liberali, are deja o optiune temeinica – Victor Ponta.

4. Are contracandidati redutabili.

In ultimele luni, Klaus Johannis a pierdut constant teren electoral, fiecare dintre ceilalti aspiranti la turul doi avand avantaje specifice notabile in raport cu primarul Sibiului: Calin Popescu Tariceanu ramane un lider autentic de dreapta, nu o solutie conjuncturala; Elena Udrea primeste sustinerea directa a lui Traian Basescu; Teodor Melescanu are beneficiile ultimului venit si nu numai; Monica Macovei spera la 2-3 procente in nume personal. In aceste conditii, ecuatia electorala s-ar putea dovedi foarte complicata pentru Klaus Johannis.

5. Erori grave de strategie electorala.

Desi l-a uzurpat pe Crin Antonescu de aproximativ doua luni, Klaus Johannis inca nu a reusit sa-si construiasca un program politic relevant, un profil distinct de candidat si o strategie de comunicare coerenta, ramanand, in continuare, o voce secundara, fara impact national.

In schimb, primarul Sibiului acumuleaza gafa dupa gafa, cea mai recenta fiind chiar propriul slogan de campanie: “Romania lucrului!” Deloc bine facut. Asumand un asemenea mesaj de campanie, probabil ca domnul Johannis a dorit sa ne reaminteasca preferinta sa categorica pentru lucruri (cum ar fi casele), nu pentru oameni. In aceste conditii, in ipoteza in care Klaus Johannis va intra totusi in turul doi, electoratul va avea de ales intre  Romania oamenilor (Victor Ponta) si Romania lucrurilor (Klaus Johannis). Oare ce va alege?‎

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: