BASISTULUI CRISTIAN TUDOR POPESCU I-O SARIT TANDARA PE STAPANUL SAU TRAIAN BASESCU : „ESTE UN SCELERAT!”

10 oct.

basescu ras
Ziaristul Cristian Tudor Popescu a declarat că afirmațiile președintelui Traian Băsescu echivalează cu o „maimuță jurnalistică, un fel de bombistică de presă sau fonfleu”. În plus, în opinia sa, comportamentul șefului statului aduce cu cel al unuia din Africa sau America Latină. „E o intersecţie de Idi Amin Dada cu Hugo Chavez”, a argumentat jurnalistul.

„Singura întrebare pe care i-aș fi pus-o, nu domnului președinte Băsescu, ci domnului Băsescu, ar fi fost: cine este agentul acoperit, domnule președinte, dintre candidații la funcția prezidențială în România? Spuneți-ne! Și nu am fi primit niciun răspuns. De ce vă spun asta? Pentru că tot ce a spus domnul Băsescu în seara asta este echivalent cu această maimuță jurnalistică, adică introducerea în ziar a unui material menit să ia ochii, lipsit de orice consistență, un fel de bombistică de presă sau fonfleu. Nu are absolut nicio consistență ce a spus domnul Băsescu în seara asta. Dimpotrivă. Comportamentul domniei sale îl face să nu mai fie președintele României înainte de ziua aceea de 21 decembrie pe care a spus că o va exploata până în ultima secundă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Acesta nu este comportamentul unui președinte al unei țări civilizate. Poate fi comportamentul lui Hugo Chavez, al lui Evo Morales sau chiar al lui Idi Amin Dada. E o intersecţie de Idi Amin Dada cu Hugo Chavez. Acum ce vrea să facă, vrea să naționalizeze rafinăria Lukoil? Exploatează domnul Băsescu, dacă mă întrebați în legătură cu relația cu Lukoil, exploatează o idee veche de decenii, din care Ceauşescu a trăit 25 de ani, și anume cum lucrăm cu Moscova, cum se bate domnul Băsescu cu Putin. Este absurd si periculos. Ce face domnul Băsescu este atitudinea unui scelerat. Pentru că are niște obiective în campanie, aruncă astfel de declarații care nu pot aduce nimic bun României. Lukoil trebuie să fie tratată ca orice altă companie străină sau româneacă care funcționează pe teritoriul României, trebuie supusă legilor acestei ţări, nu amenințată de şeful statului”, a subliniat senior-editorul Gândul.info.

„Cum să spună şefului statului: Dacă mâine nu reia producția Lukoil, naționalizați rafinăria. Cum să spui aşa ceva?”, a întărit jurnalistul.

„Astea sunt metode de intersecție Chavez cu Dada. Unde suntem, în America de Sud, în Africa, ca să avem un asemenea comportament? La ce ne foloseşte nouă faptul că răcnește domnul Băsescu acum: Dacă vor să asculte de legile de la Moscova. De ce se referă la asta? Ca să adune cât de cât niște voturi pentru oameni cu discernamant limitat, care mai cred în marote, gen bătălia cu Putin”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă declarația companiei Lukoil este o formă de presiunea asupra justiției, ziaristul a răspuns: „E treaba lor, pot spune ce doresc, că relatiile româno-ruse, că se retrag, n-au decât să vorbească. Justiția trebuie să-și facă datoria, inexorabil. Justiția nu trebuie să pună un sechestru și să-l ridice după 24 de ore pentru că aşa a zis premierul României, că nu e bine”, a spus Cristian Tudor Popescu la digi24.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: