Președintele Traian Băsescu și-a ieșit din minți după ce prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, a fost interceptată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pe siguranța națională. Conform informațiilor date de România Tv, Elena Udrea, ar fi fost chemată la DNA pentru că ar fi negociat fondurile Ministerului de Turism cu anumiți primari atunci când aceasta se afla în fruntea instituției.

Traian Băsescu a lansat acuze foarte grave la adresa serviciilor chiar de la pupitrul prezidențial. Și nu doar atunci când a fost deranjat  de faptul că anumite instituții ale statului și-au permis să se ia de protejata sa, Elena Udrea, ci și atunci când și-a apărat fratele, pe Mircea Băsescu, care a încercat până în acest moment să scape de 18 ori din arest.

Deși șeful statului a susținut că nu a vorbit deloc cu fratele său de când a izbucnit scandalul Mircea Băsescu – Bercea Mondial și că nu se va implica în acest caz până nu-și încheie mandatul, acesta critică cu o mare ardoare rechizitoriul procurorilor din dosarul lui Mircea Băsescu, în care mai multe instanțe au refuzat să-l pună în libertate pe fratele Președintelui.
Traian Băsescu a acuzat ca fiind o făcătură milițienească demersurile efectuate în dosarul în care fratele său este arestat de patru luni. Motivul pentru care Mircea Băsescu se află în închisoare este pentru că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250 000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpățână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot.

Mai mult, anchetatorii susțin pe baza unor materiale video că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Și astfel, Băsescu este tare supărat pe serviciile statului pentru că acestea nu funcționează ca o pârghie în folosul său și pentru că famiglia sa a căzut pe intercepări. Drept pentru care, datorită stării de mâhnire ce i-au provocat-o aceste fapte, Traian Băsescu aruncă cu săgeți otrăvitoare fără nicio reținere chiar de la Palatul Cotroceni.

Iar față de deciziile serviciilor s-a raportat și Elena Udrea, aceasta mustrându-l pe Președintele Traian Băsescu a că luat o hotărâre greșită atunci când a nominalizat la șefia SIE pe Claudiu Săftoiu, Mihai Răzvan Ungureanu și pe Theodor Meleșcanu. Și asta pentru că acum Elena Udrea trebuie să vină să dea cu subsemnatul pentru toate ilegalitățile pe care le-a comis atunci când a lucrat în slujba statului.