COMUNICAT MAE: PRIMA SECTIE DE VOTARE PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2 NOIEMBRIE 2014,SE DESCHIDE SAMBATA,LA ORELE 20,00,ORA ROMANIEI ( ORA 7 ,ORA LOCALA) IN AUCKLAND/NOUA ZEELANDA SI SE TERMINA LA SECTIILE DE VOTARE DE PE COASTA DE VEST A USA SI CANADA( VANCOUVER),IN CURSUL ZILEI DE LUNI,ORA 7,00,ORA ROMANIEI (ORA 21,00,ORA LOCALA )!

1 nov.

vot_alegeri
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, datorită diferenţelor de fus orar, votul începe în afara ţării, la secţia de votare din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul serii de sâmbătă, la ora 20,00, ora României (ora 7,00, ora locală), şi se termină la secţiile de votare de pe coasta de Vest a SUA şi Canada (Vancouver) în cursul dimineţii de luni, ora 7,00, ora României (ora 21.00, ora locală).

„MAE a luat toate măsurile organizatorice necesare pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate la alegerile pentru preşedintele României, în conformitate cu atribuţiile ce-i revin prin lege. Cetăţenii români cu drept de vot, din străinătate, sunt aşteptaţi la urne, la secţiile de votare comunicate anterior şi indicate pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014. Reamintim că intervalul orar în care se poate vota este acelaşi ca în România. Specificul votului în străinătate este că datorită diferenţelor de fus orar votul începe în afara ţării la secţia de votare din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul acestei seri, ora 20.00, ora României (ora 7.00, ora locală) şi se termină la secţiile de votare de pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Portland) şi Canada (Vancouver), în cursul dimineţii de luni, 3 noiembrie, ora 7.00 ora României (ora 21.00, ora locală)”, informează MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în vederea unei informări corecte şi operative cu privire la procedura electorală, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-urile instituţiei, ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare, de la mijlocul lunii septembrie, o secţiune special dedicată alegerilor pentru preşedintele României în anul 2014.

Toate detaliile privind procedura de vot sunt disponibile accesând „Ghidul alegătorului român din străinătate”, material realizat de MAE în colaborare cu AEP, disponibil şi el în cadrul aceleaşi secţiuni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: