IUDA CRIN „CHUCKY”ANTONESCU IN INTERVIUL ACORDAT JOI LA DCNEWS,A AFIRMAT CA NEGOCIERILE DINTRE PNL SI PD-L NU AU DECURS BINE ,DAR A ATACAT VOALAT SI „SOLUTIA IMORALA”,ANTENA 3!

27 nov.

Crin-Antonescu-Vasile-Blaga

Fostul lider liberal, Crin Antonescu, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat joi, la dcnews.ro, că negocierile dintre PNL și PDL nu au decurs bine.

Liberalul a precizat că a lăsat PNL în poziție dominantă pentru fuziunea cu PDL, iar el avea un cu totul alt proiect pentru unificarea dreptei.

“Eu am avut un proiect în care lucrurile ar fi decurs altfel după europarlamentare, chiar dacă duceau la o bătălie finală cu PSD, cu mine candidat sau cu Klaus Iohannis. Iar aici a fost o opțiune a colegilor, care s-a dovedit a fi corectă. Dar, de aici și până la alegerile prezidențiale, inclusiv evoluția dreptei românești și constituirea acestui partid ar fi avut o cu totul altă desfășurare în proiectul meu. De vreme ce acest proiect nu a fost îndeplinit, de vreme ce eu nu sunt partizanul aruncării responsabilității pe altul, de vreme ce niciodată nu am făcut politică pentru o poziție anume, atunci am tras o concluzie simplă, și dacă m-am retras atunci, lucrurile nu s-au schimbat între timp, încât să spun: ‘Da, pot să reiau proiectul’”, a spus Crin Antonescu.

Fostul președinte liberal a afirmat că a lăsat PNL în situația de a fi “dominanta” noii forțe de dreapta, însă după plecarea sa negocierile nu au decurs bine.

“Eu am plecat, la momentul decontului, totuși cu Partidul Național Liberal lăsat în poziția de a se bate cu un candidat care a câștigat Președinția României, un partid lăsat în pole-position pentru regruparea dreptei. Nu știu de ce au decurs negocierile, discuțiile între PD și PNL așa, nu bine după părerea mea, dar când am plecat de acolo era limpede că Partidul Național Liberal, cu toată poziția sa din ultimii zece ani, va fi dominanta acestei noi forțe de dreapta. Dl Blaga, când am început și am avut primele discuții pe care le-am avut eu, nicio secundă nu a pus problema, ba dimpotrivă, era clar după despărțirea de Băsescu că e mai aproape de pozițiile noastre”, a continuat senatorul PNL.

Crin Antonescu a adăugat că i-a lăsat pe liberali cu drepturi depline în PPE, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Traian Băsescu ori PDL.

De asemenea, când am plecat, am lăsat Partidul Național Liberal cu acele poziții dobândite – văd că nu s-au valorificat electoral, dar dobândite în administrația locală. De asemenea, l-am lăsat – și asta mă bucură foarte mult – membru cu dreptul depline al Partidului Popular European, dorință veche, de 10-15 ani a liberalilor, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Traian Băsescu, necondiționați de acceptul sau raporturile cu Partidul Democrat Liberal”, a mai declarat Crin Antonescu, la DCNews Live.

Tot în contextul accesului PNL în PPE și rațiunile ce au stat în spatele acestei decizii, fostul președinte al PNL a lansat un atac voalat la adresa celor de la Antena 3.

”Asta ar trebui sa lamureasca domnii de la Antena 3. Nu e niciun fel de perfidie. In Europa exista 2 familii politice. Din punct de vedere doctrinar PNL trebuia sa faca parte din dreapta europeana din 2000. Domnul Basescu a reprezentat dreapta din Romania in Europa,  iar asta ne-a costat ft mult. Cred ca domnul Ponta este capabil sa depuna marturie ca discutia aceasta, de a intra in PPE, eu am avut de la inceputul USL, si chiar pe parcurs”, precizat Crin Antonescu,

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: