PRESEDINTELE PSD SI PREMIERUL ROMANIEI ,VICTOR PONTA A DECLARAT CA ISI ASUMA RASPUNDEREA PROPUNERILOR DE EXCLUDERE DIN PSD A LUI MIRCEA GEOANA,MAREAN VANGHELIE SI DAN SOVA!

27 nov.

Victor Ponta a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că este nevoie ca partidul să construiască un nou proiect pentru viitorul ciclu electoral. Ponta a afirmat că excluderile au fost hotărâte pentru ca unitatea echipei de conducere să nu fie afectată până la organizarea Congresului de va alege o nouă conducere.

Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Ion Iliescu, la şedinţa PSD

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui PSD:

-Am avut o primă întâlnire a CEX după rezutlatele alelegerilor din 16 noimebrie, o întâlnire mai lungă, mai tensionată, dar absolut necesară.
-Trebuie să ne asumăm şi înfrângerea din 16 noiembrie şi să dăm ocazia colegilor din PSD să contruiască un nou proiect pentru următorul ciclu electoral.
-Dacă cineva spune că totul a fost bine şi că nu am greşit u nimic ăsta e un semn de lipsă de realism. Dacă înţelegem foarte clar unde am greşit, avem şansa să ne facem în continuare rolul şi prezenţa în activitatea politică.
-Prima decizie a fost aceea de a organitza Consilu Naţional şi apoi Congres pentru primăvara anului viitor pentru că este nevoie de timp pentru a construi noul prioiect politic pentru 2015. Actuala conducere va asigura conducerea partidului până în primăvara până când la Congres se va decide asupra proeictului politic pe următorii 5 ani.
-A doua decizie a fost legată de asumarea în continuare a guvernării. Cu o singură abţinere, s-a decis să ne asumăm votul din 2012 şi în formula nouă a USL ne dorim să prezentăm în Parlament o formulă restructurată de Guvern. Respect decizia UDMR, dar sunt proiecte comune ce trebuie continuare, chiar dacă jnu vor mai avea miniştri şi secretari de stat.
-Important este să continuăm creşterea economică şi transformarea ei în proiecte concrete şi vreau să continuăm să guvernăm bine cu o clară a0plecare către proeictele din educaţie, sănătate şi infrastructură.
-Aş dori să relansăm proiecte importante: descentralizare, revizuirea Constituţiei. PSD are nevoie să vină cu un nou proiect politic care să trasnforme radical ceea ce alegătorii ne-au trasnmis că trebuie schimbat la modul nostru de a face politică.
-Acuzaţiile legate de comunism, nu contează că eu la 42 de ani sunt comunist sau nu, trebuie să probăm că nu avem legături. Corupţia-PSD va avea un viitor politic în măsura în care prin acţiunile noastre com arăta foarte clar că nimeni nu este protejat de acuzaţiile de corupţie.
-Vor fi momente puctuale în care orice fel de ezitare sau credinţa noastră că lucrurile sunt de la sine îneţelese, trebuie sschimbată. Iniţiativa dl. Păun nu ne aparţine şi nu o susţinem. Nu cred că s-a schimbat ceva într-o săptămână. Imaginea de partid al baronilor locali este un lucru pe care dacă nu îş schimbăm vom putea câştiga alegeri locale sau parlamentare, dar niciodată alegeri prezidenţiale.
-Poate că partajarea puterii este un lucru mai înţelept decât cred politicienii. Voi face tot ce ţine de mine ca cei care sunt aleşi să conlucrăm pentru proiectele pe care le aşteaptă cei care le-au votat.
-Am avut o discuţie legată de echipa cu care mergem mai departe. Când am câştigat a fost meritul tuturor, când am pierdut îmi asum vina, dar pentru că este o perioadă dificilă, este nevoie de o echipă de conducere cu adevărat unită şi cu un proiect comun, au fost trei dintre colegii noştri despre cre majoritatea covârşitoare a colegilor a coniderat că trebuie să nedespărţim drumurile. Nu sunt omul deciziilor radicale şi am plătit un preţ pentru asta, dar uneori e nevoie de decizii radicale. Domnii Geoană, Vanghelie şi Şova au fost excluşi din partid. Mai important este ca în primăvară, în baza lucrurilor bune făcute şi a lecţiilor învăţate ce ne-au dus la pierderea alegerilor prezidenţiale, este să avem un nou proiect politic.
-A fost o discuţie ceva mai lungă şi am considerat cei 80 de colegi că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui. Îmi asum propunerea de excludere.
-Cum să spun că dl Vanghelie sau Geoană sunt de vină pentru că am pierdut eu?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: