PRIMARELE DE SIBIU ,KLAUS IOHANNIS -MENGELE ESTE NOUL PRESEDINTE AL ROMANIEI!

21 dec.

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a depus duminică jurământul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.

Şedința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului consacrată ceremonialului depunerii jurământului de către președintele ales a început la ora 12.00. Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 11.45 la Parlament, unde a fost întâmpinat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Familia lui Klaus Iohannis şi câţiva apropiaţi asistă la ceremonie în sala de plen. Ceremonia poate fi urmărită şi dintr-o altă sală din incinta Parlamentului, pe un ecran mare. La ceremonie au asistat numeroşi invitaţi, între care foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti Ioan Robu, principele Radu.

La deschiderea ședinței a fost intonat Imnul național al României. Preşedintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean a prezentat hotărârea privind validarea alegerii președintelui României.

Klaus Iohannis a depus jurământul, conform prevederilor stipulate de Constituţia României, apoi a semnat documentul, pe care l-a înmânat preşedintelui de şedinţă.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!” — a rostit Klaus Iohannis în plenul Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a citit declaraţia Parlamentului României cu privire la depunerea jurământului, iar PF Daniel a binecuvântat învestirea preşedintelui Klaus Iohannis. Patriarhul Daniel a susţinut un discurs în faţa Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului.

„Stau aici în faţa dumneavoastră conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt onorat de încrederea cetăţenilor şi îi asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor. Mulţumesc tuturor concetăţenilor pentru că aţi arătat lumii întregi adevărata faţă a României. Aţi făcut să triumfe democraţia. Se vorbeşte despre aşteptări, despre speranţe, despre semnalul dat de votul din 16 noiembrie. O îndoială din trecut pare a-şi face loc. Dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri. Le spun românilor aşteptăile mari pot duce la realizări mari.

România lucrului bine făcut este angajamentul luat şi cu care pornesc pe acest drum. O Românie în care stabilitatea, calmul devin reperele normalităţii. România nu are voie să rămână ţara proiectelor mereu începute şi niciodată terminate. Vreau ca la final de mandat oamenii să vadă că am făcut legi durabile, instituţii solide. Trebuie să ne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapă vom avea de înfruntat capcane.

Mă bucur să constat că există deschiderea pentru a începe discuţiile pentru revizurea Constituţiei.

Înţeleg raţiunile politice, dar vă rog, pe cei din partide, că nu mai putem lua decizii conjuncturale. Sper că avem cu toţii înţelepciunea să nu repetăm greşelile din trecut.

E momentul să ne raportăm altfel şi la marile sisteme publice. Cum dezvolăm un sistem de educaţie performant, cum facem ca România să plătească pensii decente pe termen lung.

Doresc să aprofundăm parteneriatul strategic cu SUA. Ca membru NATO, nu putem fi doar beneficiarii unui sistem de securitate. Trebuie să fim şi furnizori de secruitate.

Îmi propun ca în primele şase luni să prezint strategia de apărare a României. Îmi doresc o voce mai puternică a României în concertul european. Cred că salutăm cu toţii rezultatele alegerilor din Moldova. Acest rezultat ne obligă să fim sprijinul cel mai important al fraţilor de peste Prut.

Cu toţii ne dorim o transformare profundă a României în ansamblul său. Schimbările de legislaţie sunt doar un pas. Trebuie schimbate şi mentalităţi. Vreau o Românie în care nu e timp de spectacol. Îmi doresc o naţiune puternică. Îmi pun întreaga putere şi pricepere la îndemnâna poporului român”.

După depunerea jurământului din Parlament şi mesajul adresat Camerelor reunite ale Parlamentului, Klaus Iohannis a participat la ceremonia de preluare a mandatului de preşedinte al României de la Palatul Cotroceni.

La ora 13.07, pe Platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni s-a desfășurat ceremonia militară cu prilejul învestirii în funcția de președinte al României a lui Klaus Iohannis. La Palatul Cotroceni, a avut loc transferul mandatului de șef al statului. Cei patru au intrat Sala Unirii, unde s-a intonat imnul naţional al României. Klaus Iohannis a preluatapoi formal mandatul de la Traian Băsescu primind Colanul de aur al Ordinului Steaua României. Cei doi, împreună cu soţiile, au ciocnit apoi un pahar de şampanie cu foştii şi viitorii consilieri prezidenţiali.

La 13.23, Traian Băsescu pleacă de la Palatul Cotroceni după zece ani de mandat.

Tot pe Platoul Marinescu, la 13,26, s-a derulat ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului președintelui Traian Băsescu. În timpul desfăşurării onorului militar, fostul preşedinte a sărutat drapelul. Din Palat, Traian Băsescu a plecat cu o mașină împreună cu soția sa, Maria. La ieşire, acesta a fost aşteptat de câteva sute de susţinători.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: