FUFA „LIBERALA ” ALINA GORGHIU SI VAMESUL PENAL VASILE BLAGA ,CO- PRESEDINTI AI MARELUI PD-L IN HAINE PNL,PUN LA CALE „DEBARCAREA „GUVERNULUI VICTOR PONTA PRIN ALEGERI ANTICIPATE IN 2015,DAR UITA CA ELECTORATUL NU A ALES MAFIILE PEDELISTE AL REGIMULUI BASESCU IMBRACATI IN HAINE PENELISTE,CI AU ALES UN PRESEDINTE :PE KLAUS IOHANNIS!

5 ian.

gorghiu blaga pnl
Liderii PNL au decis, în urma unei ședințe, că obiectivul major al noului PNL este să preia guvernarea în anul 2015. Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat că obiectivul major este să provoace alegeri anticipate, dar dacă nu se va putea, se va ajunge la guvernare prin moțiune de cenzură.

”Subiectul privitor la intrarea la guvernare: ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să aibă în prim-plan agenda publică, să pună interesul cetățeanului deasupra interesului personal. Suntem în etapa de finalizare a viziunii guvernamentale. Pe data de 28 februarie vom finaliza programul de guvernare, pe care îl vom pune în dezbaterea publică.

Ne dorim alegeri anticipate, nu suntem copii și știm că este un lucru care se poate întâmpla extrem de dificil. Aceasta este Constituție, după aceste reguli jucăm și noi. În afară de faptul că este dificil să ajungem la guvernare legitim, prin alegeri, pe parcursul acestui an vom depune moțiune de cenzură”, a declarat Alina Gorghiu.

Co-președintele PNL, Vasile Blaga, a ținut să explice în ce condiții se va realiza guvernul noului PNL. El a explicat că noii miniștri vor fi aleși din rândul celor care lucrează în comisiile pentru redactarea programului de guvernare și este posibil să fie aduși și tehnocrați.

”Lărgim aceste discuții cu membri și nemembri și specialiști din țară. Vor lucra echipe complexe și de aici ne vom alege oamenii. Nu înseamnă că dacă cineva care a fost ministru sau secretar de stat va fi din nou ministru sau secretar de stat”, a declarat Vasile Blaga.

”Acolo unde nu vom găsi soluții potrivite în interiorul partidului, vom apela la soluții din afara partidului”, a completat și Alina Gorghiu.

Vasile Blaga a ținut să excludă din jocul noii guvernări PSD, dar nu și actualii parteneri de guvernare ai PSD.

”De acord cu dialogul, dar Guvern NU cu PSD. Ar fi și absurd: depunem moțiune de cenzură împotriva PSD și apoi să facem Guvern cu PSD”, a mai precizat Blaga.

Întrebat despre afirmația lui Mircea Geoană, care a spus că vom avea un nou Guvern până de Paște, Blaga a răspuns: ”Să fie primit!”

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca PNL doreste o reforma a codului electoral cat mai rapida, o noua lege a partidelor si a finantarii acestora. Astfel Blaga a cerut reunirea Comisiei parlamentare pentru eleborarea codului electoral chiar inainte de inceperea oficiala a sesiunii parlamentare.

„Solicitam conducerii Camerelor ca acea Comisie pentru elaborarea codului electoral sa se intruneasca in data de 26 ianuarie pentru a incepe discutiile cu privire la noul cod electoral”, a spus Vasile Blaga.

Acesta a subliniat ca PNL doreste si o noua lege a partidelor politice, care sa permita formarea acestora cu un numar redus de membrii si fara criterii teritoriale, asa cum a solicitat societatea civila.

„Este nevoie si de o noua lege a finantarii politice si sa ne restrangem la finantarile de la bugetul de stat, atat cat poate permite”, a mai spus Vasile Blaga.

De asemenea co-presedintele PNL a precizat ca liberalii doresc ca primarii si presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi in doua tururi de scrutin, iar Parlamentul sa fie de ales prin „vot mixt” si sa se reduca numarul parlamentarilor. Blaga insa nu a precizat care ar fi numarul de parlamentari pe care il doresc, a explicat insa ca nu pot exista de exemplu 200 de deputati dintre care peste un sfert sa fie reprezentanti ai minoritatilor.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: