ANDREEA PAUL VASS,VERISOARA LUI BOGDAN OLTEANU SI NEPOATA AGENTEI NKVD,EVREICA BASARABEANCA GHIZELA VASS INCEARCA SA „LOVEASCA IN PREMIERUL VICTOR PONTA SI CURTEA DE CONTURI DAR…LOVESTE IN MAFIA PDL-PNL!

15 feb.

Raportul Curții de Conturi pe anul 2013 confirmă, din păcate, o tristă realitate: modul iresponsabil, ineficient și discreționar în care sunt cheltuiți banii publici de către premierul Victor Ponta și ai săi. Este afirmaţia prim-vicepreşedintelui PNL Andreea Paul. Criticile acesteia lovesc însă şi în colegii săi din PNL, care în anul 2013 făceau parte din Guvernul Ponta.

CINE ESTE ANDREEA PAUL VASS… ???

Biografie GHIZELEI VASS

A intrat în PCR în 1933, când partidul era compus în mare parte din agenți NKVD. A avut o ascensiune foarte rapidă în partid. În 1945 ea ajunsese membru al CC al PCR și a reușit să se mențină în funcții până la sfârșitul anilor ’70. Printre sarcinile Ghizelei Vass s-au aflat, până la începutul anilor ’40, și „eliberarea” moldovenilor de la Chișinău de sub „jugul burghezo-moșieresc românesc”, iar, ulterior, după 1945, eliberarea românilor de la București „de sub jugul lui Iuliu Maniu și Brătianu”.

Între 1948-1984 a fost membru al CC al PCR, secretar al organizației PCR din București (din 1953, când a fost exclusă din Secția Externă a CC, în urma campaniei antievreiești din rândurile nomenclaturii) și șef de secție la CC al PCR (1975-1984). În 1980, fiica și ginerele ei (Eugen Zeiligsohn, medic) au plecat într-o excursie în Europa, stabilindu-se ulterior în SUA.

După ce a fost director adjunct al Secției Organizatorice a CC al PMR, în 1954 a fost admisă în secretariatul CC, iar în 1958 a devenit șefa secției relații internaționale a partidului. În mai 1961 a fost decorată cu medalia „A 40-a aniversare de la înființarea Partidului Comunist din România”.

La începutul anilor ’70, a fost „marginalizată” de Nicolae Ceaușescu în funcția de adjunct al secției relații internaționale, iar în 1982, pensionată. După pensionare, a fost numită vicepreședintă a Crucii Roșii, păstrându-și privilegiile.

Ghizela Vass, alături de Lidia Lăzărescu (nume conspirativ), Olga Deutsch și Andrei Goanță (nume conspirativ, mai târziu s-a refugiat în Israel), a condus un grup de sprijin și coordonare a luptei antititoiste format în cadrul secției de relații internaționale a PMR.

A fost soția lui Ladislau Vass, ilegalist maghiar, fost adjunct al ministrului finanțelor și membru al Comisiei de Revizie a CC al PMR, și o apropiată a Elenei Ceaușescu. A avut un fiu Gheorghe și două fiice:
Leah Zoia care a emigrat, în anul 1980, împreună cu soțul ei Eugen Zeiligsohn de profesie medic, în SUA, și trăiește în prezent la New York având numele Leah Zoia Faerstein;
Ecaterina a fost căsătorită cu Dănuț Florin Olteanu, fost secretar de partid la întreprinderea Tehnofina. Ecaterina este mama lui Bogdan Olteanu, acesta locuind până la vârsta de 30 ani împreună cu bunica sa.[2

„​Ce dovadă mai bună decât constatarea Curții de Conturi potrivit căreia bugetele publice au fost păgubite în 2013 cu peste 1,1 miliarde de euro, adică cu aproape o treime mai mult decât în anul anterior? Peste 1,1 miliarde de euro de care au fost privați românii prin relele practici de guvernare ale lui Victor Ponta. (…)

Una dintre practicile cele mai nocive a fost alocarea de sume importante din Fondul de rezervă bugetară fără criterii clare și transparente, acest fond funcţionând practic ca un buget paralel fără control parlamentar. În 2013, guvernul Victor Ponta a emis 38 hotărâri pentru alocarea a aproape un miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară, majorat astfel de aproximativ cinci ori faţă de prevederile iniţiale”, afirmă Andreea Paul într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

​ Potrivit deputatului PNL, instituția care a prejudiciat însă cel mai mult bugetul de stat a fost ANAF. Astfel, în numele PNL, Andree Paul cere audierea ANAF în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Parlamentului României.

„​PNL consideră că situația reieșită din documentul Curții de Conturi frânează în mod grav și nepermis dezvoltarea și modernizarea țării. România are nevoie de o schimbare de paradigmă, prin care administrația publică să devină una eficientă, transparentă, gândită pentru a răspunde nevoilor reale, cerințelor şi aşteptărilor cetăţeanului-contribuabil. Un viitor guvern PNL își va asuma această misiune!”, mai afirmă Andreea Paul.

2 răspunsuri sa “ANDREEA PAUL VASS,VERISOARA LUI BOGDAN OLTEANU SI NEPOATA AGENTEI NKVD,EVREICA BASARABEANCA GHIZELA VASS INCEARCA SA „LOVEASCA IN PREMIERUL VICTOR PONTA SI CURTEA DE CONTURI DAR…LOVESTE IN MAFIA PDL-PNL!”

 1. Aliosa 27 octombrie 2016 la 7:53 pm #

  Reblogged this on My Blog.

  Apreciază

  • octavpelin 28 octombrie 2016 la 11:13 am #

   Aliosa,ACEASTA JAPITA PENALA A FOST AMANTA LUI STOLOJAN ,A CUMPARAT PENTRU FIICA EI UN APARAT DE UN MILION DE EURO,AM SCRIS DESPRE EA ,DESPRE MA-SA,DESPRE SORA EI,DESPRE VARUL EI BOGDAN OLTEANU ,O ZI INSORITA!

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: