SOC PENTRU PARLAMENTARI :SITUATIE HILARA, ELENA UDREA NU POATE VENI IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR CU CATUSELE LA MAINI!

16 feb.

udrea
Elena Udrea nu poate veni în plenul Camerei cu cătușele la mâini! Declarația îi aparține președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Ea vine în contextul unei noi solicitări din partea DNA pentru arestarea preventivă pe numele deputatei, Elena Udrea fiind deja arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

elena udrea
Elena Udrea ar putea veni încătușată în Parlament, pentru a-și citi dosarul, pentru a fi audiată în Comisia Juridică sau pentru a-și susține punctul de vedere în fața colegilor din Camera Deputaților.

Aceste trei situații dau bătăi de cap parlamentarilor. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a explicat că deputații nu au o procedură clară pentru situația în care un deputat trebuie adus cu cătușe în Parlament.

Parlamentarii ridică două probleme:

1. În dosar ar putea exista interdicția ca Elena Udrea să nu aibă contact cu anumiți parlamentari.

2. Elena Udrea nu poate intra încătușată în plenul Camerei Deputaților sau la Comisia Juridică. Polițiștii trebuie să o aștepte în afara sălii.

Pe cale de consecință, deputații au decis să trasnmită o adresă către Procurorul General și Ministrul Justiției, care au drept sarcină să le indice procedura în acest caz.

Valeriu Zgonea a explicat că deputații nu știu cum să soluționeze această problemă.

„Așa sunt procedurile de când am intrat în democrație. Nici în Parlamentul European, nici în alte parlamente nu poți să intri încătușat dacă ești deputat ales. Nu știm cum să soluționăm această problemă.

Ministrul Justiției, când se face o cerere, informează conducerea Camerei.  Încercăm să găsim o soluție rapidă. Problemele privind accesul la dosar sunt stabilite, dar plenul este complicat.

Avem trei zile pentru raport și cinci zile până la plen. Marțea viitoare va fi votată arestarea.”, a declarat Zgonea la Palatul Parlamentului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: