DARIUS VALCOV VA PREZENTA ASTAZI 5 MARTIE,NOUL COD FISCAL IN PARLAMENT!

5 mart.

Ministrul Finanţelor Darius Vâlcov va prezenta joi noul Cod Fiscal în faţa grupurilor parlamentare. Ministerul de Finanțe a adunat peste 1.000 de amendamente la noul cod Fiscal. Vâlcov a mai declarat că vrea să se vadă cât mai curând şi cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre codul Fiscal şi bugetul de stat, potrivit b1.ro.

”Chiar mâine (joi – n.r.) la 11.30 sunt invitat la grupurile paralmentare si voi prezent”, a anunțat Vâlcov, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” la pe B1 TV.

Ministerul de Finanțe a adunat peste 1.000 de amendamente la noul cod Fiscal, a anunţat ministrul Darius Vâlcov după o întrevedere cu marii retailari. Acesta a mai spus că nu toate dintre acestea au legătură cu scăderea preţurilor sau a taxelor şi a explicat cum va fi acoperit golul de la buget de aproximativ 16 miliarde de lei, generat de măsurile de ralaxare fiscală. O parte din bani va veni din veniturile bugetare suplimentare încasate în fiecare an, care sunt de 12 miliarde de lei, a spus Vâlcov.

Ministru Finanţelor mai spune că, spre deosebire de procedura din alţi ani, în septembrie va fi prezentat bugetul pe doi ani.

„Până la sfârșitul acestei perioade august, septembrie, exact cum cere legea vom prezeneta și bugetul pentru 2016 și 2017, va fi pentru prima dată, vom prezenta două bugete, păcat că Constiția nu permite să votam decât un buget, când se va modifica Constituția, sunt sigur că vom prinde acolo și aporbarea bugetelor să se facă multianual. Dar nu numai că vom prezenta bugetul pe doi ani de zile, deci în sptembrie anul acesta și pe 2016 și pe 2017, dar va fi prima dată când bugetele le vom face pe baza de proiect”, a mai spus ministrul.

Darius Vâlcov dă asigurări că de la începutul anului viitor produsele de bază vor fi mai ieftine chiar şi cu 20 la sută. Ministrul Finanţelor mai spune că anul acesta bugetarii care au avut salariile tăiate cu 25 la sută vor cel puţin trei tranşe din cele cinci promise.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.